Crosbylle kova saavutus – Mikkola iski maalin

09.04.2023 07:18

Sidney Crosby saavutti jälleen urallaan mahtavan rajapyykin.©AOP

Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby, 35, teki uransa 1500:nnen tehopisteen ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan. Crosby iski ottelussa kaksi maalia ja syötti yhden. Crosby on NHL-historian 15 pelaaja, joka yltää tähän huikeaan pistemäärään. Pittsburgh voitti Detroitin 5–1 ja korjasi iltapäiväottelusta tärkeät ottelupisteet. Mikael Granlund syötti ottelussa Alex Nylanderin iskemän 1–0-avausmaalin. Syöttöpinna on suomalaisen kauden 31:s.

NY Rangersin suomalaispuolustaja Niko Mikkola iski kauden ensimmäisen maalinsa Mika Zibanejadin ja Patrick Kanen syötöistä ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Maali vei Rangersin 3–0-johtoon kolmannessa erässä. Lopulta Rangers voitti ottelun 4–0. Nollapeli oli Rangers-vahti Igor Shestjorkinille kauden kolmas. Hän on torjunut tällä kaudella uransa huippumäärän voittoja. Niitä on tilillä nyt jo 37.

”Olipa hienoa tehdä maali. Taidan olla Mikalle auki pari bisseä”, Mikkola naurahti seurahaastattelussa ottelun jälkeen.

Arizona Coyotesin Matias Maccelli teki yhden ja syötti yhden ottelussa Anaheim Ducksia vastaan. Maccellin osuma tuli tärkeään paikkaan. Se tasoitti ottelun kolmannen erän lopussa 4–4:ään ja vei matsin jatkoille. Coyotes voitti 5–4 ja Anaheim kärsi jo 10:nnen peräkkäisen tappionsa. Maccellille osuma oli kauden 11:s. Lisäksi Maccelli auttoi ja Juuso Välimäki oli kakkossyöttäjäna Barrett Hoytonin tekemässä voittomaalissa.

Carolinan suomalaisketju Teuvo Teräväinen, Sebastian Aho, Jesse Puljujärvi iski yhden maalin Buffalo Sabresia vastaan lauantaina. Osuma tuli toisen erän puolivälissä. Maalin teki Aho, jolle osuma oli kauden 35:s. Pulujärvi saalisti kakkossyöttäjänä toisen syöttöpisteensä Canes paidassa ja Teräväiselle syöttöpinna oli kauden 25:s. Carolina hävisi Buffalolle aikaisin alkaneessa ottelussa maalein 4–3 ja Buffalo sai tililleen tärkeitä pinnoja taistelussa pudotuspelipaiksta. Canesin maalilla Antti Raanta torjui 26 kiekko ja nuori Sabres-vahti Devon Levi koppasi 31 kiekkoa.

Juuse Saros torjui 36 kiekkoa Nashville Predatorsin saalistaessa pudotuspelipakkaa. Tuloksena oli kuitenkin tappio Winnipeg Jetsille vieraissa lukemin 2–0. Kolaus on kova, sillä juuri Winnipeg on nyt sen edellä ja kiinni viimeisessä lännen pudotuspelipaikassa.