Crosby ja McDavid ylitti massiiviset rajapyykit

23.03.2023 07:34

Connor McDavid ylitti 60 maalin rajan.©AOP

Colorado Avalanche oli vaisu isäntä Pittsburgh Penguinsille keskiviikkona ja Penguins lähti hallista pisteet matkassaan 5–2 (0-0,3-1,2-1) voitolla.

Pittsburghin Sidney Crosby teki ottelun ensimmäisen maalin toisen erän ensi minuuteilla. Osuma oli Crosbyn kauden 30:s ja takasi hänelle 11:nnen 30 maalin kauden NHL-urallaan. Hän on nyt tasoissa seuraikoni Mario Lemieuxin kanssa 30 maalin kausissa. Crosby on liigan ensimmäinen pelaaja, joka on yltänyt 30 maalin kauteen 18 vuotiaana ja 35 vuotiaana.

”Tämä tarkoittaa, että olen ollut liigassa aika kauan”, Crosby naurahti lehdistölle.

Illan ottelussa Jeff Carter teki kaksi maalia. Lisäksi Pensille onnistuivat Jake Guentzel ylivoimalla ja Bryan Rust. Mikael Granlund pelasi reilut 15 minuuttia ja laukoi neljästi. Coloradon osumista vastasivat J.T. Compher 1–2 ja Devon Toews 2–3-ylivoimalla.

Arizona Coyotes ei antautunut helpolla Edmontonissa. Ottelu jatkui aina jatkoille, ennen kuin Connor McDavid teki kauden 60:nnen maalinsa ja ratkaisi sillä lopputuloksen. Oilers voitti maalein 4–3(1-1,1-1,1-1,1-0). McDavid ja Ryan Nugent-Hopkins tekivät ottelussa molemmat kaksi maalia.

Mattias Maccelli keräsi syöttöpisteen J.J. Moserin 1-1-ylivoimatasoituksesta. Pinna oli suomalaishyökkääjän kauden 33:s. Arizonan toinen osuja oli Clayton Keller, joka taiteili ottelussa myös kaksi maalia.