TILANNEHUONE

Sidney Crosbylta voi odottaa tehoja Kanadassa

29.11.2021 17:42

Sidney Crosbylta voi odottaa tehoja Kanadassa

Sidney Crosby hakee vielä parasta kuntoaan. @AOP

NHL

Pittsburgh Penguins on Metropolitan-divisioonassa viidentenä. Kymmenestä viimeisestä ottelustaan se on voittanut kuusi. Viikonlopun ottelusta korjasi pistepotin yllättäen kuitenkin pelistä toiseen laahustava Montreal Canadiens tuloksella 6-3.

Pittsburgh pelasi kauden ensimmäiset ottelut ilman kapteeniaan Sidney Crosbya, 34. Sentteri missasi seitsemän ottelua kauden alusta kesällä tehdyn ranneleikkauksen vuoksi. Kun hän lopulta sai palata kaukaloon, ehti hän pelata yhden ottelun ja sitten iski korona ja karanteeni. Lopulta Crosby pääsi täysillä mukaan vasta 14. marraskuuta. Pittsburgh on pelannut 21 ottelua, Crosby on ollut mukana yhdeksässä. Niistä on kirjattu tehot 2+6.

Crosby on pelaaja, joka lataa paljon paineita itselleen. Valmentaja Mike Sullivan on haastatteluissa viime aikoina huomauttanut, että tämän pelaajan pitäisi oppia ottamaan ehkä vähän rennommin, varsinkin kun alkusyksyn tilanne on hänen kohdallaan, mikä on.

Illan vastustaja on Calgary Flames. Pienoinen ennakkosuosikki. Tämä ottelu aloittaa Pittsburghin kolmen ottelun vieraskiertueen Kanadassa. Crosby tunnetaan siitäkin, että hän on tulinen pelatessaan kotimaansa jäillä. 18 viimeisessä Kanadassa pelaamassaan NHL-ottelussa, 14:sta hän on kerännyt pisteitä. Vaikka Flames kävi vierailulla Pittsburghissa 28. lokakuuta ja nollasi tylysti isännät numeroin 4-0, voi nyt olla eri vaihde päällä. Kapteeni on jälleen paikalla.

Pittsburghin virettä saattaa jopa potkia ylös sekin, että seura myytiin tänään Fenway Sports Groupille. Seuraikoni ja omistaja Mario Lemieux pysyy mukana vähemmistöosakkaana. Ehkä joukkue intoutuu näyttämään uusille omistajille kuinka kiekkoa pelataan. Tai joo, ehkä sellaista on aika naivia ajatella?