Dallas ahdingossa – Oilersilta näyttävä jyräys

01.06.2024 06:09

Edmonton Oilers voitti tehottoman Dallas Starsin lännen konferenssifinaalien viidennessä kohtaamisessa maalein 3–1 (1–0,2–0,0–1) ja on nyt voiton päässä NHL:n Stanley Cup -finaalipaikasta.

Oilers otti makean voittonsa Dallasin kotihallissa Ryan Nugent-Hopkinsin kahdella ylivoimamaalilla ja nuoren puolustaja Philip Brobergin pudotuspelien ensimmäisellä osumalla. Maali oli lisäksi pelaajan ensimmäinen NHL:ssä sitten viime vuoden huhtikuun. Ylivoimaosumat olivat puolestaan ensimmäiset koko ottelusarjassa. Nugent-Hopkinsin huikeaa tilastoa tästä.

Miro Heiskanen istui jäähypenkillä Nugent-Hopkinsin toisen maalin aikana toisessa erässä. Heiskanen pelasi kuitenkin taas yli 27 minuuttia ottelussa. Roope Hintzille kertyi hyökkäyksessä lähes 19 minuuttia ja puolustaja Esa Lindellille melkein 23 minuuttia.

Oilersin maalivahti Stuart Skinnerin konferenssifinaalinollan pilasi Wyatt Johnston päätöserässä. Hänelle osuma oli pudotuspelien kymmenes.

Dallasin Jake Oettinger teki ottelussa 23 torjuntaa ja Skinner Oilersin verkon edessä 19.

Jopas oli….  Miro jäähyllä… ja Dallas yössä…