Dallas jatkoon – Rantasen uroteot eivät riittäneet

18.05.2024 09:12

Dallas lopetti Coloradon kauden voittamalla jännittävän kuudennen pudotuspeliottelun maalein 2–1(0–0,0–1,1–0,1–0). Ottelusarjan Dallas vei voiton 4–2.

Kuudes ottelu oli jättipitkä. Se venyi aina toiseen jatkoerään ennen kuin voittaja selvisi. Ratkaisumaalin teki Dallasille lopulta ex-coloradolainen Matt Duchene pudotuspelien toisella onnistumisellaan.

Dallasin Mason Marchment tosin sai kiekon maaliin jo ensimmäisessä jatkoerässä, mutta osuma hylättiin pitkän tutkinnan jälkeen aika kevyellä maalivahdin häirinnällä.

Ottelun avausmaalin sen sijaan teki Mikko Rantanen. Rantaselle osuma oli pudotuspelien neljäs. Hän oli lähellä onnistumista myös toisessa jatkoerässä, mutta Jake Oettinger sai hanskansa kiekon päälle ajoissa. Rantanen pelasi ottelussa yli 35 minuuttia ja laukoi vaarallisesti viisi kertaa.

Dallasin 1–1-tasoituksen teki Jamie Benn kolmannen erän toisella peliminuutilla. Ratkaisua Dallas ei saanut kovasta paineesta huolimatta sen jälkeen viimeisteltyä.

Coloradon Artturi Lehkosella oli useampi ratkaisupaikka jatkoilla, mutta onnea ei ollut. Hän pelasi melkein 32 minuuttia. Joel Kivirannalle jääaikaa kertyi lähes 19 minuuttia.

Dallasin Miro Heiskanen oli jälleen joukkeensa kantava voima. Hän pelasi ottelussa taas jättimäisesti reilut 38 minuuttia, joka oli eniten ottelussa. Hän laukoi neljästi. Dallasin suomalaisista kokoonpanosta puuttuivat edelleen Roope Hintz ja Jani Hakanpää, joka on jo joukkueen mukana, mutta ei vielä tositoimissa.

Dallas etenee lännen konferenssifinaalin, jossa vastaan asettuu voittaja otteluparista Vancouver Canucks – Edmonton Oilers.