Dallas on lyöty – Edmonton pelaa Stanely Cupista

03.06.2024 06:41

Edmonton Oilers eteni Stanley Cup -finaaleihin lyömällä Dallas Starsin lännen konferenssifinaaleissa otteluvoitoin 4–2. Oilers voitti ratkaisevan kuudennen kohtaamisen sunnuntaina maalein 2–1.

Oilersin ylivoima murensi Dallasin. Ensimmäisen erän viidennellä minuutilla Oilers kapteeni Connor McDavid teki avausmaalin ylivoimalla ja 15 minuutin jälkeen Chris Hyman viimeisteli McDavidin syötöstä Oilersin toisen osuman taas ylivoimalla. Maali oli Hymanile jo 14:s pudotuspeleissä. Oilersin kumpaakin osumaa kakkosyötti Evan Bouchard. McDavidista tuli lisäksi NHL-historian kuudes pelaaja, joka on viimeistellyt yli 30 maalia pudotuspeleissä useampana kautena.

Dallasin kavennus tuli päätöserän puolivälissä ja sen viimeisteli Mason Marchment.

Dallasin Jake Oettinger torjui ottelussa vain kahdeksan kertaa, mutta Stuart Skinner sai puolestaan huhkia 34 torjuntaa.

Stanley Cupin finaalipaikka on Oilersille ensimmäinen sitten kauden 2006. Tälläkin kaudella Oilers ui välillä syvissä vesissä. Oilers päätti runkosarjan olemalla lännen konferenssin viides. Dallas oli puolestaan lännen ykkönen.

Kolmen ottelun jälkeen Oilers oli konferenssifinaaleissa 1–2-tappiolla, mutta nousi sitten voittamalla kolme seuraavaa kohtaamista. Dallas teki kymmenen maalia kolmessa ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta sen jälkeen maalinteko tyrehtyi ja lopuissa matseissa se onnistui enää neljästi. Oilers teki sarjassa yhteensä 17 maalia.

Stanley Cupin finaaleissa Oilers kohtaa Florida Panthersin, joka voitti New York Rangersin idän konferenssifinaalien kuudennessa ottelussa. Stanley Cupin finaalit alkavat ensi lauantaina.

Oilersin kantava voima ja kapteeni sanoi kaikille Dallasin pelaajille kiitokset…