Dallas ratkaisi rankkareilla, Floridan Lundell syötteli taas

19.02.2022 07:38

Marc-Andre Fleury teki sarjan ilmiömäisiä torjuntoja.@AOP

Perjantai-iltana NHL:ssä nähtiin ottelu ilman varsinaisen peliajan maaleja, mahtavaa Canes-taituruutta, sekä floridalainen hattutemppu.

MISSÄ MAALIT? Chicago Blackhawksin ja Dallas Starsin perjantai-ilta venyi aina rankkareille asti. Outoa oli se, ettei varsinaisella peliajalla syntynyt maalin maalia. Jake Oettinger teki Dallasin maalilla 34 torjuntaa ja Marc-Andre Fleury 27. Fleury teki ilmiömäisen torjunnan aivan toisen erän lopulla, kun Roope Hintz pääsi vetämään avopaikasta maalin kulmalla. Sieltä se  37-vuotias ilmiö kuitenkin liukui kuin tyhjästä koppaamaan kiekon. Hintz pudisteli päätään ja chicagolaiset katsojat hurrasivat. Ottelu ratkesi Dallasin Jacob Petersonin osumaan rankkareilla. Häntä ennen onneaan maalivahtien kanssa koetellut 11 vetäjää. Voitto on Dallasille toinen peräkkäinen ja neljäs viidestä viimeisestä.

VIREESSÄ. Carolina Hurricanesin Andrei Svechnikovin hyvä vire jatkuu. Hän teki kaksi maalia ylivoimalla ja syötti yhden osuman, kun Canes voitti kotonaan Predatorsin 5-3. Viimeisessä kahdeksassa ottelussa 21-vuotias hyökkääjä on tehnyt mukavat tehot 8+3. Lauantaina Sebastian Aho keräsi kaksi syöttöpinnaa ja Teuvo Teräväinen yhden. Jesperi Kotkaniemi onnistui maalinteossa. Hän siirsi Carolinan 2-0-johtoon toisen erän alussa vetämällä oman laukauksensa reboundista kiekon hienosti maaliin. Osuma on Kotkaniemen kauden kymmenes. Carolina johtaa Metropolitan divisoonaa, mutta Pittsburgh hönkii niskaan samalla pistemäärällä 70.

MARSSILLA. Florida Panthersin hyökkääjä Mason Marchment oli pidättelemätön ottelussa Minnesota Wildia vastaan. Florida voitti vieraissa maalein 6-2 ja Marchment vastasi kolmesta osumasta ottelussa. Hän teki NHL-uransa ensimmäisen hattutempun, onnistuen kaksi kertaa ensimmäisessä erässä ja kerran kolmannessa, joka meni tyhjiin. Anton Lundell keräsi syöttöpinnat Marchmentin kahdesta viimeisestä osumasta. Aleksander Barkov ahersi jäällä hyökkääjistä eniten, yli 21 minuuttia, mutta ilmantehopisteitä. Viidessä edellisessä ottelussa Barkov ehti taiteillut seitsemän tehopinnaa.