Dallas taipui lopulta Rangersille maalitalkoissa

13.03.2022 09:06

Esa Lindell teki kauden neljännen maalinsa lauantaina.@AOP

NHL:ssä nähtiin Dallasin suomalaisten taidonnäytteitä, sekä Mikko Koskisen ja Ville Husson hienoja torjuntoja. Carolinan Sebastian Aho tuikkasi kiekon jälleen kerran tyhjiin.

SYÖTTÖJÄ. Esa Lindell teki maalin ja syötti yhden Dallasille joukkueen kotihallissa lauantaina ottelussa NY Rangersia vastaan. Myös Roope Hintz syötti kaksi maalia ja Joel Kivirantakin yhden. Ne eivät kuitenkaan riittäneet, sillä Rangers mätti peräti seitsemän osumaa Dallasin viittä vastaan ja vei tärkeät pisteet mennessään. Lindell osui heti ottelun alkuun, kun hän vetäisi kovan rystylaukauksen 49 sekunnin peliajan jälkeen. Se upposi Igor Shestjorkinin vahtiman maalin perukoille. Viiden minuutin paikkeilla 800. NHL-otteluaan pelannut Tyler Seguin vetäisi 2-0-johtomaalin Lindellin ja Kivirannan tekemistä esitöistä. Tämän jälkeen Rangers otti ohjat ja teki neljä seuraavaa maalia ja viimeisteli loppupelin aikana vielä kolme lisää Dallasin kahta vastaan. Rangersin venäläishyökkääjä Artemi Panarin oli kirkkain tähti Dallasissa tehoillaan 1+4. Lindell sai kiinnityksen kakkostähteen. Tappio oli Dallasille toinen peräkkäinen.

MIKKO. Edmontonin maalivahti Mikko Koskinen jäi yhden osuman päähän kuukauden toisesta nollapelistään ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan. Koskisen ilon pilasi Zach Bogosian puolessa välissä kolmatta erää tekemällään maalilla. Hurraavan kotiyleisön edessä pelannut Oilers voitti ottelun kuitenkin maalein 4-1, vaikka joukkue jäähyili kolmannessa erässä välillä kolmenkin miehen voimin. Koskinen valittiin taas ottelun tähdistöön 31 torjunnallaan.

KOTITAIKAA. Carolinassa kaksi suomalaista kirjautti pisteitä. Ensin toisen erän loppupuolella juuri jatkosopimuksensa allekirjoittanut Flyers-puolustaja Rasmus Ristolainen auttoi Derick Brassardia siirtämään ottelunumerot 1-1:een. Sitten Carolinan tähtihyökkääjä Sebastian Aho varmisti ottelun loppunumeroiksi 3-1 vetämällä kiekon tyhjään maaliin 20 sekuntia ennen peliajan päättymistä. Carolina on voittanut seitsemän viimeistä kotiotteluaan.

THE VESKARI. Ville Husso teki 31 torjuntaa St. Louis Bluesille ottelussa Nashville Predatorsia vastaan. Predators hävisi kotiottelunsa lopulta osumin 7-4. Juuse Saros torjui Predators maalilla 28 kertaa. Husso on viidestä viimeisestä ottelustaan pelannut voittaen kolmessa. St. Louis on nyt kahden voiton putkessa. Se on Läntisen konferenssin kolmonen.