Dallas taipui Vegasille – Hintz tehokkaana

20.05.2023 07:07

Sinne kilahti. Roope Hintzin tehot avausottelussa 1+2.©AOP

Läntisen konferenssin finaaliottelu Vegas Golden Knights – Dallas Stars saatiin lauantaiaamuna myös jatkumaan jatkoajalle, mutta vain toviksi. Vegasin voittomaalin teki Brett Howden, kun jatkoerää oli pelattu 1.35 minuuttia. Vegas voitti ottelun maalein 4–3(0-1,1-1,2-2,1-0).

Ottelun alku oli Dallasin. Ensimmäisen maalin teki huippuhyökkääjä Jason Robertson ensimmäisen erän lopulla. Syötön osumaan antoi Roope Hintz.

William Karlsson toi Vegasin tasoihin 1–1 toisen erän puolivälissä erän ainoalla maalilla.

Kolmannen erän toisella minuutilla Karlsson iski uudestaan, mutta Vegasin 2–1-johdon pilasi jo muutaman minuutin päästä Roope Hintz tekemällä pudotuspelien kymmenennen osumansa ja tasoittamalla ottelun sillä 2–2:een. Osumaa olivat syöttämässä ketjukaverit Joe Pavelski ja Robertson.

Vegasin Teddy Blueger vei erän puolivälissä joukkueensa taas 3–2-johtoon, mutta Jamie Benn nosti Dallasin tasoihin ja jatkoajalle ottelun varsinaisen peliajan toiseksi viimeisellä peliminuutilla. Bennin osuman syöttivät Pavelski ja Hintz.

Howden ratkaisi ottelun Vegasille Dallasin maalinedushässäkästä. Ottelusarja Vegasille 1–0.

Hintzin tehot ottelussa 1+2 ja hän laukoi neljästi. Hintz nousi tehoillaan NHL:n pistepörssin kärkeen. Miro Heiskanen pelasi reilut 29 minuuttia, mutta tehoihin tuli -1.

Ottelusarja jatkuu sunnuntaina Vegasin aikaa.