Dallas tasoitti sarjan – Lindelliltä hieno veto

26.05.2024 07:27

Dallas Stars voitti Edmonton Oilersin toista kertaa läntisen konferenssin finaalisarjassa. Dallas vei lauantaina voiton kotonaan maalein 3–1 (1–1,0–0,2–0). Esa Lindell varmisti ottelun loppunumerot.

Dallas aloitti vahvasti. Jamie Benn oli maalipaikalla ennen kuin pelikello löi neljää minuuttia ja avausosumassa auttoivat Wyatt Johnston ja Miro Heiskanen. Ilo oli lyhyt. Connor Brown toi Oilersin tasoihin vain minuutin päästä. Seuraavaa osumaa odoteltiin päätöserään asti. Voittomaalin tälläsi Mason Marchment, jolle osuma oli vasta pudotuspelien toinen. Myös Esa Lindell teki pudotuspelien toisen osumansa laittamalla kiekon tyhjiin ottelun lopulla. Syöttäjinä olivat Benn ja taas Johnston.

Dallasin Jake Oettinger oli taas hereinen maalillaan ja teki 28 torjuntaa. Oilers-vahti Stuart Skinner pysäytti 22 kiekkoa.

Dallasin puolustajat Heiskanen ja Lindell pelasivat molemmat reilut 26 minuuttia. Roope Hintz ei pelannut ottelussa.

Oilersin Leon Draisaitl’n 13 ottelun pituinen pisteputki tyssäsi nyt.

Dallas tasoitti ottelusarjan 1–1:een. Ensimmäisen ottelun vei nimiinsä Oilers toisen jatkoerän alussa.