Dallas vihdoin voittoon – Heiskanen tehokas

28.04.2024 09:24

Miro Heiskanen oli jälleen Dallas Starsin työhevonen joukkueen kohdatessa Vegas Golden Knightsin playoffs-sarjassa kolmatta kertaa. Dallas voitti Vegasissa pelatussa ottelussa jatkoilla maalein 3–2 (1–0,1–2,0–0,1–0). Ottelun ratkaisi nuori taituri Wyatt Johnston 77. minuutilla ottelun toisella maalillaan.

Heiskasen ahkeroi jäällä yli 34 minuuttia ja teki yhden ja syötti yhden maalin. Heiskasen taituroima, mutta Tyler Seguinin ja Jvgenii Dadonovin nerokkaasti alustama maali, tuli toisen erän kuudennella minuutilla ja se vei Dallasin 2–0 -johtoon. Aiemmin joukkueelle oli osunut Johnston ensimmäisessä erässä.  Maalia syöttivät Jason Robertson ja Heiskanen.

Vegas kampesi tasoihin toisen erän lopun kahdella maalillaan. Niistä vastasivat Brayden McNabb 1–2-osumallaan ja Jack Eichel 2–2 siistillä alivedollaan. Se takasi jatkoajan. Vegasin maalivahti Logan Thompson pelasi loistopelin. Hän torjui 43 kertaa ja oli välillä aikamoisessa kiekkosateessa. Jake Oettinger torjui Dallasin maalilla 32 kiekkoa.

Dallas kavensi sarjan 1–2:een ja se jatkuu neljännellä ottelulla Vegasissa tiistaina.

Boston Bruins voitti Toronto Maple Leafsin kolmannen kerran sarjassa ja toisen kerran Torontossa. Lauantaina voitto tuli maalein 3–1(1–0,2–0,0–1). Toronto on vieläpä hävinnyt kuusi viimeistä pudotuspeliottelua kotihallissaan.

Kotijoukkue sai takaisin kokoonpanoonsa William Nylanderin, mutta koki myös kolauksen menettäessään tähtipelaajansa Auston Matthewsin toisessa erässä. Päävalmentaja Sheldon Keefen mukaan Matthews on sairastellut. Joukkueen lääkäri kuulemma veti hänet pois. Leafsilla on kovia menestyspaineita. Joukkueen tähtipelaajat kävivät vaihtopenkillä myös tunteikasta sananvaihtoa pelitilanteesta.

Bostonin James van Riemsdyk teki avauserän ainoan osuman ja toisessa erässä joukkueelle onnistuivat Brad Marchand ylivoimalla, sekä David Pastrnak. Toronton kavennuksessa onnistui Mitch Marner päätöserässä. Toronto vaihtoi maalivahtia toisen erän lopulla. Ilja Samsonov teki 17 torjuntaa ja päästi kaikki kolme. Joseph Woll torjui viidesti.