Dallas voitti Vegasissa – sarja jatkuu

28.05.2023 07:13

Ty Dellandrealla oli sihti kohdillaan. Kolmesta laukauksesta kaksi upposi.©AOP

Dallas Stars puhalsi Stanley cup -finaalin unelmaansa lisää eloa voittamalla lännen konferenssifinaalin viidennen ottelun Vegas Golden Knightsia vastaan lauantaina maalein 4–2 (1-1,1-1,2-0). Dallas on voittanut nyt kaksi putkeen, mutta Vegas johtaa sarjaa yhä otteluvoitoin 3–2. Lauantaina Vegasille oli liikaa Ty Dellandrean kolmannen erän pelivire.

Vegas meni johtoon ensimmäisen erän puolivälin tuntumassa Ivan Barbashevin maalilla. Dallas vastasi siihen parin minuutin päästä Luke Glendeningin 1–1-tasoitusosumalla. Toisessa erässä onnistuivat Vegasin Chandler Stephenson 2–1-osumallaan ja Dallasin tähti Jason Robertsonin 2–2-tasoituksella, joka meni kauniisti ylämummoon.

Kolmannessa erässä taituruoi vain Dellandrea. Erän puolenvälin 3–2-johtomaalin syötti Dellandrealle Joel Kiviranta ja parin minuutin päästä Dellandrea tuli vaihdosta ja Max Domi antoi namupassin.

Jake Oettinger torjui Dallasin maalilla 27 kiekkoa ja Adin Hill Vegasin tolppien välissä pysäytti 30 kiekkoa. Niiden joukossa oli Roope Hintzin viisi laukaisua.

Seuraava ottelu pelataan taas Dallasissa tiistain vastaisena yönä. Dallasilla on kotonaankin yhä veitsi kurkulla.