Dallas yhden voiton päässä jatkopaikasta

02.05.2024 06:26

Miro Heiskanen syötti Dallasin voittomaalia viidennessä pudotuspelissä Vegasia vastaan. Dallas voitti ottelun kotijäällään luvuin 3–2 (2–2,1–0,0–0). Voitto oli sarjan ensimmäinen kotivoitto ja Dallasille kolmas peräkkäinen voitto sarjassa.

Ratkaisumaali syntyi ylivoimalla toisen erän loppupuolella Jamie Bennin, Heiskasen ja maalin viimeistelleen Jason Robertsonin yhteistyöllä. Ilmapiiri Stars-hallissa oli huumaava, kun yli 18 500 katsojaa riemuitsivat. Heiskaselle syöttöpinna oli pudotuspelien neljäs.

Dallasin muut maalit viimeisteli Jevgeni Dadonov, kun avauserää oli pelattu viisi minuuttia, sekä Matt Duchene ylivoimaosumalla hieman ennen avauserän puoliväliä. Wyatt Johnston oli syöttämässä molempia osumia.

Vegasille osuivat Mark Stone 1–0 ottelun neljännellä minuutilla ylivoimalla, sekä William Carrier ensimmäisen erän puolivälin jälkeen. Stonelle ottelu oli uran 100:s pudotuspelimatsi.

Starsin Jake Oettinger torjui 25 kiekkoa ja kauden ensimmäistä pudotuspeliään torjunut Vegasin virkaveli Adin Hill pysäytti 22.

Ottelusarja jatkuu Game 6:llä Las Vegasissa lauantain vastaisena yönä. Voitolla Dallas menisi jatkoon.

Edmonton Oilers eteni seuraavalle kierrokselle voittamalla ensimmäisen playoff-sarjan Los Angeles Kingsiä vastaan 4–1. Viides ottelu päättyi Oilersille Edmontonin Rogers Placessa maalein 4–3. Seuraavan sarjan Oilers pelaa Vancouveria tai Nashvilleä vastaan.