Dallasille kipeä tappio – Flames jatkopeleihin

16.05.2022 08:16

Jake Oettinger torjui minkä kerkesi jatkoajalla.@AOP

Calgary Flames vei nimiinsä seitsemännen ottelun ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Dallas Starsia vastaan. Flames voitti ottelun jatkoajalla maalein 3-2. Ratkaisevan osuman teki Flamesin Johnny Gaudreau.

Dallasin kantavat voimat ottelussa oli maalivahti Jake Oettinger ja puolustaja Miro Heiskanen. Oettinger teki ottelussa käsittämättömät 61 torjuntaa ja ottelun lopussa hän taituroi lähes sensaatiomaisia torjuntoja pitääkseen joukkueensa taistossa yhä mukana. Heiskanen pelasi Dallasin pelaajista eniten peliminuutteja. Niitä kertyi yhteensä 33.07. Roope Hintz ei pelannut ottelussa. Hänellä oli tiedotteen mukaan ylävartalovamma.

Dallasin maaleista vastasivat Jamie Benn, kun vain 40 sekuntia oli pelattuna ensimmäisestä erästä. Flames onnistui tasoituksessa vasta toisen erän alussa Tyler Toffolin maalilla. Vladislav Namestnikov vei Dallasin heti perään taas johtoon 2-1, mutta erän puolivälissä Matthew Tkachuk tasoitti 2-2:een. Kolmas erä oli maaliton.

Miro Heiskasta odotetaan heti innokkaasti Leijonien MM-joukkueeseen.