TILANNEHUONE

Dallasin Heiskaselta hieno onnistuminen

05.03.2023 07:30

Dallasin Heiskaselta hieno onnistuminen

Miro Heiskasen kauden yhdeksäs maali rysähti lauantaina.©AOP

NHL

Dallas Stars pyöritteli Colorado Avalanchen pakettiin lauantai-iltana kotihallissaan ja voitti peräti maalein 7-1 (3-1,2-0,2-2). Mestarijoukkue Coloradon suomalaistähdet jäivät ottelussa ilman tehopisteistä.

Dallas otti railakkaan alun. Reilun kolmen minuutin jälkeen onnistui Jason Robertson Roope Hintzin ja Joe Pavelskin syötöistä ja erän puolivälissä Miro Heiskanen iski 2-0-johdon Jamie Bennin auttamana. Osuma oli Heiskasen kauden yhdeksäs – ja ottelu Bennin NHL-uran 1000:s.

Coloradon Samuel Girard kavensi pian 1-2:een, mutta erän lopulla Pavelski osui Robertsonin ja Hintzin syötöstä, joten tauolle mentiin Dallasin 3-1-johtolukemissa.

Toisessa erässä Dallasille osui Jason Marchment 4-1 ja Radek Faksa Esa Lindellin syötöstä 5-1. Kolmannessa erässä Dallasille osui nuori Wyatt Johnston 6-1 ja Robertson tyhjiin 7-3. Osumien välissä Coloradon Andrew Cogliano ja Evan Rodrigues tekivät pari kavennusmaalia, mutta lisää tehoja olisi Coloradolta tarvittu.

Bennin lisäksi erityistä juhlaa oli Dallasin Pavelskilla, joka onnistui maalinteossa ensimmäistä kertaa 18 otteluun. Chicagosta hankittu Max Domi pelasi Stars-paidassa nyt ensimmäisen ottelunsa. Dallas on nyt kolmen ottelun voittoputkessa.

Heiskasen hirmuveto näkyy twiitissä… katso se hidastus.