TILANNEHUONE

Dallasin huippumaalivahti sairauslomalle

31.10.2022 21:04

Dallasin huippumaalivahti sairauslomalle

Jake Oettinger huilii ainakin viikon.©AOP

NHL

NHL:n Dallas Stars menetti sairastuvalle huippuvireisen ykkösvahtinsa Jake Oettingerin, 23. Maalivahti loukkaantui toisen erän puolivälin tuntumassa lauantain ottelussa NY Rangersia vastaan ja luisteli vaihtoon. Heti ottelun jälkeen Starsin luotsi Peter DeBoer sanoi, että veskaria taisi sattua jotenkin jalkaan.

Dallasin GM Jim Nill tarkensi maanantaina, että maalivahti on sivussa ainakin viikon. Syyksi sanottiin alavartalovamma. Dallasin maalilla torjuu toistaiseksi Scott Wedgewood, 30.

Dallasilla on kalenterissa kolme ottelua tälle viikolle. Nill huomautti, että palkkakattorajoitusten vuoksi Dallasin on hankalaa nyt kutsua ylös Texas Starsista Anton Khudobinia.

Ykkösveskarin menetys on Dallasille suuri juttu. Oettinger on pelannut voittavasti viisi ja hävinnyt yhden ottelun tällä kaudella. Hänen torjuntaprosenttinsa on mahtava 95,2.

Dallasin puolustuksesta puuttuu myös toinen tärkeä tekijä. Viimeiset kolme ottelua sivussa on ollut myös luottopuolustaja Miro Heiskanen. Suomalaispelaaja oli maanantain aamuharjoituksissa mukana, mutta hänen pelaamisensa tiistaina LA Kingsiä vastaan on pelipäivän päätös. Heiskanen on ollut sivussa ylävartalovamman vuoksi.