Dallas voitti Wild-sarjan – Colorado tasoihin

29.04.2023 07:36

Roope Hintzin liekki ei sammu. Nyt tuli jo viides pudotuspelimaali.©AOP

Dallas Stars katkaisi pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjan Minnesota Wildia vastaan kuudennessa ottelussa. Stars voitti ratkaisuottelun maalein 4–1 (1-0,2-0,1-1) ja vei sarjan nimiinsä otteluvoitoin 4–2.

Roope Hintz oli ratkaisupelissä jälleen pysäyttämätön. Hintz teki ottelusarjan viidennen maalinsa ottelun ensimmäisen erän seitsemännellä minuutilla Tyler Seguinin ja Jason Robertsonin syötöistä. Robertsonille syöttöpinna oli jo pudotuspelien viides. Hintzin tehotilasto näyttää nyt 5+7:ää.

Toisessa erässä Dallasin maaleista vastasivat 19-vuotias Wyatt Johnston, jolle pudotuspelimaali oli uran ensimmäinen, sekä Mason Marchment, joka iski tauluun 3–0:n Max Domin syötöstä. Domi varmisti loppulukemet vetämällä kiekon tyhjiin viimeisellä minuutilla ja maalissa auttoi nyt vuorostaan Marchment.

Jake Oettingerin nollapelin Dallasin maalilla pilasi Frederick Gaudreaun kolmannen erän puolen välin osuma. Otter torjui 22 kiekkoa. Wildin maalilla Filip Gustavsson torjui 23 kiekkoa kahdessa ensimmäisessä erässä ja päästi kolme. Sitten maalille tuli veteraani Marc-Andre Fleury, joka teki loput kuusi torjuntaa.

Dallas kohtaa toisella pudotuspelikierroksella joko puolustavan mestarin Colorado Avalanchen tai ensimmäistä kertaa pudotuspelejä NHL:ssä pelaavan Seattle Krakenin.

Colorado Avalanche jatkoi sarjaa Seattle Krakenia vastaan voittamalla perjantain ottelunsa myös maalein 4–1 (1-1,2-0,1-0). Mikko Rantanen kantoi joukkuettaan ja teki ottelun avausmaalin ensimmäisen erän lopulla. Rantanen on nyt tehnyt kuusi maalia pudotuspeleissä. Myös Artturi Lehkonen oli tehokas. Hän teki Coloradon 3–1-johtomaalin toisessa erässä ja laittoi kiekon vielä tyhjiin ottelun lopulla. Lehkosen saldo pudotuspeleissä on nyt kolme maalia.

Suomalaiskaksikko syttyi tärkeässä ottelussa ihan liekkeihin. He istuivat yhdessä kerran myös kaksi minuuttisen hiillyttyään nahinoimaan Krakenin korvennuksessa.

Seattlen ainoan maalin viimeisteli Vince Dunn, mutta tappio oli kova pettymys. Kraken johti ottelusarjaa jo 3–2. Philip Grubauer teki sarjan upeita torjuntoja Krakenin maalilla. Lopulta niitä tuli  35.

Voittaja ratkaistaan nyt seitsemännessä ottelussa sunnuntaina Coloradossa.