Dallasin maalivahdilta uskomaton peli – Hintzille hurjat tehot

25.03.2022 09:01

Maalivahti Scott Wedgewood näytti parasta osaamistaan ensimmäisessä Dallas-ottelussaan.@AOP

Dallas Stars hankki maalilleen siirtorajalla Scott Wedgewoodin Arizonasta keventämään Jake Oettingerin kovaa työtaakkaa. Veskari teki debyytinsä Stars-mallilla torstaina Raleighissa ottelussa Carolinaa vastaan. Tulos oli vakuuttava. 44 torjuntaa, joka on vain yksi vähemmän kuin pelaajan aiempi enkka, jonka hän teki Arizonassa viime viikolla. Ottelu venyi rankkareille, jossa tuli vielä kolme torjuntaa lisää ja lopulta otteluvoitto Dallasille numeroin 4-3. Koskaan aiemmin Dallas-historiassa maalivahti ei ole debyytissään tehnyt näin montaa torjuntaa. Wedgewood torjui vieläpä kaksi Carolinan Sebastian Ahon paraatiyritystä. Maalivahti valittiin lopulta ottelun ykköstähdeksi ja hän sai pukuhuonessa tähden kaulaansa.

Kakkostähden vei Dallasin hyökkääjä Roope Hintz, joka viimeisteli joukkueelleen kolmannessa erässä kaksi osumaa. Hintz teki Dallasin 2-2-tasoituksen erän alussa ja 3-3-tasoituksen erän keskivaiheilla. Niillä mentiin jatkoille. Ottelun jatkoaika oli maaliton ja ratkaisumaalin teki voittolaukauksilla Tyler Seguin. Hintzin tehopisteet ovat nyt uranhuippua 28+27. Hän on vireessä. Hän on tehnyt viisi maalia kolmessa peräkkäisessä ottelussa. Hintz hehkutti lehdistölle lähinnä Wedgewoodin otteita maalilla ottelun jälkeen.

”Juuri noin haluamme jätkän hyppäävän sisään, kun he tulevat joukkueeseen. Hän oli mahtava tänään ja ehdottomasti avain voittoomme”, Hintz hekutti Morning Newsille.

Carolinan suomalaisista Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi keräsivät kaikki yhden syöttöpisteen ottelussa.

MUISTA KAUKALOISTA: Erik Haula syötti kaikki kolme Bostonin maalia joukkueen voittaessa Tampan 3-2. Oilersin Jesse Puljujärvi keräsi syöttöpisteen ottelussa San Jose Sharksia vastaan. Sharks-maalilla torjui ensimmäistä kertaa siirron jälkeen Kaapo Kähkönen. Hän teki ottelussa 36 torjuntaa, mutta Oilers voitti silti 5-2. Floridan Aleksander Barkov pelasi ensimmäistä kertaa tähtihankinta Claude Girouxin vierellä vierasottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Giroux hankki matsissa kaksi syöttöpinnaa, toinen niistä tuli Barkovin tekemästä 1-1-tasoitusosumasta 36 sekunnin pelin jälkeen ensimmäisessä erässä. Montrealin Joel Armia keräsi kauden kahdeksannen syöttöpinnansa ottelussa. Vegas pisti puolestaan Predators-vahti Juuse Saroksen koville kotihallissaan. Saros torjui 44 kertaa, mutta Vegas voitti silti peräti lukemin 6-1.