Dallasin suomalaiset liikaa Winnipegille

18.10.2022 07:12

Miro Heiskanen teki kauden toisen maalinsa maanantaina Jetsiä vastaan.©AOP

Dallas Starsin ja Winnipeg Jetsin välisessä ottelussa koko valittu tähdistökolmikko oli suomalaispelaajia. Dallas voitti Winnipegin kotihallissan maanantaina 4-1.

Winnipegin Mark Scheifele teki ottelun ensimmäisen ja Jetsin ainoan maalin reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Sitten Dallas pääsi vauhtiin. Tyler Sequin tasoitti erän puolivälissä 1-1:een.

Toisessa erässä vartin pelin jälkeen suomalaispuolustaja Jani Hakanpää teki kauden ensimmäisen maalinsa. Kova kuti lähti lähes siniviivalta. Parin minuutin päästä Joel Kiviranta seurasi esimerkkiä Esa Lindellin avustamana. Kolmannessa erässä toimi erikoistilanne. Ykköstähti Miro Heiskanen viimeisteli joukkueensa 4-1-voittoluvut nätillä one timerilla. Maali tuli ylivoimalla yhdessä Roope Hintzin ja Jason Robertsonin kanssa.

Kolmannessa erässä Jetsillä oli hyvä sauma, kun Kiviranta sai neljän minuutin jäähyn korkeasta mailasta. Jets ei kuitenkaan onnistunut sen aikana. Mason Marchmant syötti ottelussa Dallasin maaleista kaksi ja Jake Oettinger torjui tähtipaitojen maalilla 23 kertaa. Jetsin Connor Hellebuyckille kertyi 25 torjuntaa.

Jets pelasi ilman päävalmentajaansa Rick Bownessia, joka on kotona koronatartunnan vuoksi. Bowness oli vielä viime kaudella Dallasin käskyttäjä.

Dallas on voittanut kauden alun kolme ensimmäistä otteluaan ja tehnyt niissä 13 maalia, mutta päävalmentaja Peter DeBoer ei hötkyile.

”Sarjataulukkoa voi katsella ja ajatella, että olemme hyvässä tilanteessa. Kun katsoo pelejämme videolta, kuten me aina teemme, on selvää, että meillä on vielä paljon parannettavaa. Parannettavaa on kaikessa”, DeBoer sanoi ottelun jälkeen DMN:lle.