Dallasilla tehokas ilta Oilersin kustannuksella

06.11.2022 08:02

Jamie Benn on tehnyt tällä kaudella yhteensä neljä maalia.©AOP

Dallasissa iloitaan Starsin parhaasta kauden alusta seitsemään kauteen. Nyt tähtipaidat jyräsi Oilersin Edmontonissa peräti 6-2. Kaukalossa tuli sarja suomalaisonnistumisia.

Dallasin kapteeni Jamie Benn tehtaili uransa seitsemännen hattutempun. Osumissa Miro Heiskanen auttoi Benniä kahdesti ja Roope Hintz kerran. Hintz tarjoili kiekon kerran myös Joe Pavelskille ottelun avausmaalia varten heti ensimmäisessä erässä. Jani Hakanpää keräsi kauden ensimmäisen syöttöpisteensä, kun hän avusti Jason Roberstonia tekemään Dallasin kolmannen maalin toisessa erässä. Yhteensä Robertson veti kymmenen laukausta kohti maalia lauantain ottelussa ja se on hänen uransa ennätys.

”Kaikki joukkueessa ovat osallistuneet pelaamiseen tällä vierasreissulla ja tulosta on tullut tiimityöllä”, Robertson sanoi lehdistölle Edmontonissa.

Myös Oilersin Jesse Puljujärvi onnistui ottelussa. Hänkin keräsi kauden ensimmäisen syöttöpisteen auttamalla Darnell Nursea kolmannen erän alussa ja Oilersin 2-4-kavennuksessa. Dallas pystyi pitelemään Oilersin tähdet irti kiekosta. Leon Draisaitl ja Connor McDavid onnistuivat vain kerran. He tekivät yhdessä 1-2-kavennusmaalin Oilersille ylivoimalla.

Roope Hintzin pisteputki on nyt viiden ottelun pituinen ja pisteitä on tullut 5+11 tällä kaudella. 11 syötöllään Hintz on NHL:n kymmenen parhaan joukossa.

Nashville Predatorsin Juuse Saros torjui itsensä tähdistöön ottelussa Vancouveria vastaan. Predators voitti voittolaukauskilpailulla Canucksin 4-3. Saros torjui 42 kertaa. Mikael Granlund veti rankkarin, mutta Canucksin Thatcher Demko torjui sen. Voiton takasi Matt Duchenen veto.

LA Kings voitti Florida Panthersin kotonaan maalein 5-4. Kingsin Rasmus Kupari teki kauden ensimmäisen maalinsa toisen erän alussa. Osuma oli joukkueen avausmaali ottelussa ja se tasoitti pelin 1-1:een. Panthersin Aleksander Barkov syötti Floridan 2-1-johtomaalin toisessa erässä. Sen viimeisteli Carter Verhaeghe, joka onnistui vielä ottelun lopussa uudelleen. Pantterien Eetu Luostarinen teki ottelussa kauden neljännen osumansa. Maali tuli kolmannen erän alussa ja se tasoitti pelin 3-3:een. Kingsin Gabriel Vilardi teki ottelun ratkaisumaalin kuusi minuuttia ennen loppua.