Detroitissa mätkittiin maaleja ja ennätyksiä

27.01.2022 07:39

Rockin'. Dylan Strome tykitti hattutempun Detroitissa.@AOP

Yön NHL-kierroksella oli suomalaisittain hiljaista, mutta maaleja mätkittiin varsinkin kahdessa ottelussa ihan urakalla.

ENNÄTYS. Chicago Blackhawks katkaisi neljän ottelun tappioputkensa maalijuhlissa Detroitissa. Chicago teki Detroitia vastaan enemmän maaleja, kuin missään muussa matsissa tällä kaudella, kun se voitti Red Wingsin 8-5. Seitsemän joukkuetta on pystynyt kahdeksan maalin iltaan NHL:ssä tällä kaudella. Blackhawksin maalieista vastasivat Dylan Strome, joka teki kolme osumaa ja elämänsä ensimmäisen NHL-hattutempun, Alex DeBrincat osui kahdesti, toisen niistä tyhjiin ottelun lopulla, sekä Dominik Kubalik, Sam Lafferty, joka avasi osumallaan maalitilinsä ja Brandon Hagel. Detroitin maalit tulivat kaikki eri pelaajilta. Robby Fabbri, Tyler Bertuzzi, Pius Suter, Moritz Seiter ja Dylan Larkin osuivat. Yksi Larkinin vedoista ottelun lopulla osui vielä harmittavasti maalitolppaan. Detroitin maalivahti Alex Nedeljkovic päästi ensimmäisessä erässä neljä taakseen, joten hänet korvasi sen jälkeen ensimmäisen NHL-ottelunsa tällä kaudella pelannut Calvin Pickard. AHL-vahti teki lopulta 18 torjuntaa. Chicagon Marc-André Fleury torjui ottelussa 28 kertaa.

KIEKKOSADE. Calgary Flames pommitti Columbus Blue Jacketsia vastaan tosissaan ja teki seuraennätyksen vetämällä 62 kiekkoa kohti maalia. Se on myös eniten NHL:ssä vierailevalta joukkueelta runkosarjassa. Columbus vahti Elvis Merzlikins pysäytti niistä 56 ja vastapuolella Jacob Markstrom torjui 23. Columbus hävisi ottelun 6-0.

PPG. Toronto Malple Leafs voitti kotonaan rankkareilla Anaheim Ducksin 4-3. Kaikki varsinaisen peliajan osumansa Toronto viimesteli ylivoimalla. Anaheimin maalivahti John Gibson teki ottelussa hulppeat 42 torjuntaa. Ratkaisevan rankkarin veti Leafsin Auston Matthews.

JATKOT. Boston Bruinsin Linus Ullmark teki 37 torjuntaa ja ottelu Colorado Avalanchea vastaan venyi jatkoajalle. Lopulta Cale Makar ratkaisi ottelun kotijoukkue Avalanchelle maalein 4-3 ja joukkueen kotivoittoputki venyi nyt 17 otteluun. Avalanchen tähtipelaaja Nathan MacKinnon loukkaantui törmäyksessä Taylor Hallin kanssa vain kahden minuutin pelin jälkeen. Jäälle jäi verinen läntti, kun pelaaja kömpi koppiin. Hän ei palannut enää peliin. Mikko Rantanen pelasi 24 minuuttia ilman tehopisteitä. Tuukka Rask oli Bruinsin vaihtopenkillä.