Devils ei onnistunut kuudennessa – Rangers voittoon

30.04.2023 07:07

Niko Mikkola (vas) keräsi syöttöpinnan kuudennessa ottelussa.©AOP

New York Rangersin ja New Jersey Devilsin ensimmäisen kierroksen pudotuspelisarja venyy seitsemänteen otteluun. Devilsillä oli mahdollisuus katkaista sarja lauantaina New Yorkissa, mutta Rangers jyräsi tärkeän kotivoiton maalein 5–2 (1-1,2-0,2-1).

Rangersin Chris Kreider palasi maalivireeseen ensimmäisessä erässä ja iski osumansa jälleen ylivoimalla. Koko ottelussa Kreider viimeisteli nätit tehot 1+2. Mika Zibanejad ja Vladimir Tarasenko osuivat toisessa erässä ja heille kertyi tehoja 1+1 molemmille. Lisäksi Rangersille osui kolmannessa erässä vielä Barclay Goodrow ja Braden Schneider, jonka 5–1-osuman syötti pakin pari Niko Mikkola. Kaapo Kakko pelasi ottelussa reilut 15 minuuttia ilman tehopinnoja.

New Jerseyn Curtis Lazar teki ottelun avausmaalin ensimmäisen erän puolivälissä. Ottelun lopulla Dawson Mercer teki joukkueensa toisen maalin ja sitä oli syöttämässä tehopisteille palannut Jack Hughes. Myös Erik Haula oli maalipaikoilla, mutta Igor Shestjorkin torjui mallikkaasti. Yhteensä hänelle merkittiin torjuntoja 34.

Edellisessä ottelussa nollan torjunut Devils-veskari Akira Schmid otettiin vaihtoon lopulta viiden päästetyn jälkeen. Torjuntoja hänelle kertyi Madisonilla nyt kuitenkin 29. Viimeksi sarjan kakkosottelussa torjunut Vitek Vanecek vaihtui maalille aivan ottelun lopussa, mutta torjuntoja ei enää tarvittu. Hänet vedettiin kahdesti maalilta ekstra kenttäpelaajan eduksi.

Ottelu pari kohtaa Newarkissa vielä vappupäivänä.