Devils lomille – Carolina konferenssifinaaliin

12.05.2023 06:20

Carolina Hurricanes voitti New Jersey Devilsin jatkoajalla.©AOP

Carolina Hurricanes voitti New Jersey Devilsin toisen pudotuspelikierroksen viidennessä ottelussa kotonaan Raleighissa jatkoajalla maalein 3–2(0-1,2-1,0-0,1-0) ja katkaisi sarjan voittamalla sen 4–1. Carolina etenee neljän parhaan joukkoon ja idän konfernessifinaaliin.

Ottelun avausmaalin teki New Jerseyn Dawson Mercer ensimmäisen erän loppupuolella. Toisen erän ensimmäisellä minuutilla Jaccob Slavin toi Canesin tasoihin 1–1. Devils meni uudelleen johtoon Timo Meierin ylivoimamaalilla erän kahdeksannella minuutilla, mutta Canesin Brent Burns iski 2–2-tasoituksen juuri ennen erän päätöstä. Kolmas erä oli maaliton.

Canesin sankariksi nousi Jesper Fast, joka teki ratkaisumaalin Jesperi Kotkaniemen ja Shayne Gostisbeheren auttamana.

Sebastian Aho laukoi kahdesti ja pelasi yli 21 minuuttia. Kotkaniemen minuutit olivat piirun yli 18. Jesse Puljujärvi ei pelannut ottelussa. Teuvo Teräväinen on palannut joukkueensa harjoituksiin, mutta ei kontaktia -liivi päällä. Maalivahti Antti Raanta on parantunut pelikuntoon.

New Jerseyn kausi oli putoamisesta huolimatta huikea. Se pelasi ensimmäistä kertaa pudotuspelien toisella kierroksella sitten kauden 2012. Ensimmäisellä kierroksella Devils pudotti naapurijoukkue NY Rangersin. Myös runkosarja oli jo menestys, mutta joukkue hävisi pisteellä Metropolitan divarin johtopaikan siinäkin juuri Carolinalle. Joukkuetta kantoi koko kauden vasta 21-vuotias Jack Hughes, joka teki 12 pudotuspeliottelussa tehot 6+6. Iso rooli oli myös kokeneella suomalaishyökkääjä Erik Haulalla, joka teki kevään 12 ottelussa tehot 4+2.

Carolina pelasi konferenssifinaalissa viimeksi 2019. Vastaan tulee Florida Panthers tai Toronto Maple Leafs. Sarjaa johtaa nyt Florida otteluvoitoin 3–1.