Devilsin Kähkönen torjui nollan – Floridallekin voitto

25.03.2024 06:50

New Jersey Devilsin Kaapo Kähkönen torjui nollapelin ottelussa NY Islandersia vastaan. Devils voitti vierasissa maalein 4–0.  Kähkösen Devils-maali pysyi puhtaana 37 torjunnalla. Nollapeli on Kähkösen kauden ensimmäinen. Joukkueen toinen suomalainen, Erik Haula, keräsi syöttöpisteen Chris Tierneyn laittaessa kiekon ottelun lopulla tyhjiin. Haula on syöttänyt kaudella 19 osumaa.

”Olo tuntui hyvältä koko ottelun ajan. Pysyin rauhallisena, mutta terävänä. Rauhallinen maalivahti antaa jätkille luottamusta. Nyt ollaan siinä vaiheessa kautta, että joka matsi merkitsee paljon. Vastustaja on sarjassa meitä edellä, joten tämä oli jättimäinen voitto”, Kähkönen totesi medialle ottelun jälkeen.

Devilsin nuori sankari Jack Hughes pelasi ottelussa jo uransa 300. NHL-ottelun ja juhli sitä tekenmällä 2–0-maalin.

Florida Panthers voitti vihdoin Philadelphia Flyersin tällä kaudella. Kolmesta kohtaamisesta viimeinen pelattiin Philadelphiassa ja siitä Panthers hoiteli pisteet kotiin maalein 4–1 (1–0,1–0,2–1). Voitto katkaisi Floridan neljän ottelun tappioputken ja se oli joukkueen 25:s vierasvoitto. Panthers-kapteeni Aleksander Barkov oli kuitenkin yhä sivussa.

Anton Lundell syötti Sam Reinhardtin 1–0-maalia avauserässä. Syöttöpinna on hänelle kauden 20:s. Eetu Luostarinen auttoi samaa miestä päätöserän viimeisellä minuutilla. Reinhardt laittoi siitä kiekon tyhjiin ja teki samalla kauden 50 maalinsa. Luostariselle syöttöpinna oli kauden yhdeksäs. Floridalle onnistuivat myös Vladimir Tarasenko 2–0-maalissa ja Carter Verhaeghe 3–0-osumassa. Phillyn ainoan viimeisteli Bobby Brink ylivoimalla päätöserässä. Philadelphia on hävinnyt kolmesta viimeisestään kaksi.

Colorado Avalanche teki kolmannessa erässä mahtavan comebackin neljän maalin takaa ja otti lopulta 5–4-jatkoaikavoiton kotihallistaan sunnuntain iltapäiväottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan. Vieraan Jesse Puljujärvi pelasi näyttävän matsin, teki jäähyboksista tullessaan ottelun avausmaalin ja sai peliaikaa melkein 11 minuuttia. Myös Valtteri Puustinen ylsi tehoille syöttäessään Sidney Crosbyn 3–0-maalin. Ottelun ratkaisi Coloradon Jonathan Drouinin osuma ensimmäisellä jatkominuutilla.