Djokovic jyräsi norjalaisen ja voitti Ranskassa

11.06.2023 19:49

Novak Djokovic nousi voitollaan ranking ykköseksi.©AOP

Muu urheilu

Serbian Novak Djokovic voitti Ranskan avoimen tennisturnauksen sunnuntaina. Djokovic voitti finaalissa Norjan Casper Ruudin suoraan kolmessa erässä. Grand Slam -voitto on Djokovicin uran 23:s ja kolmas Ranskassa. Djokovicista tuli nyt eniten Grand Slam -otteluita voittanut pelaaja. Voitto nosti hänet myös miesten rankingin ykköseksi.

36-vuotias Djokovic on vanhin Roland Garrosin voittanut pelaaja.

Djokovic voitti Ruudin erin 7-6 (7-1) 6-3, 7-5. Ruud johti ensimmäistä erää jo 4-1 ennen kuin Djokovic nousi mukaan ja vei sen tiebreakilla. Erä kesti 82 minuuttia. Kolmannessa erässä Ruud nousi 5-4 -johtoon, mutta sitten Djokovic lähti jyräämään tempopelillään.

Ruud on toista kertaa peräkkäin Roland Garrosin kakkonen. Viime vuonna hän pelasi finaalissa Espanjan Rafael Nadalia vastaan.

Naisten turnauksen voitti lauantaina puolan Iga Swiatek. Hän voitti finaalissa Tšekin Karolina Muchovan erin 2–1 (6–2, 5–7, 6–4).

Ja lopussa oli todellakin täysi höyry päällä…