Dortmund muni elämänsä tilaisuuden – Bayern mestariksi

27.05.2023 18:28

Sebastien Hallerin ilme kertoi kaiken. @ AOP

Jalkapallo

Borussia Dortmund menetti Bundesliigan mestaruuden Bayern Münchenille dramaattisten vaiheiden jälkeen sarjan viimeisellä kierroksella lauantaina.

Dortmund johti sarjaa ennen viimeistä kierrosta kahden pisteen erolla ennen Bayernia, mutta se pelasi kotiyleisön järkytykseksi ratkaisevassa ottelussa Mainzia vastaan vain 2-2-tasapelin Mainz oli hävinnyt neljä edellistä liigaotteluaan ja Dortmundin voittoa pidettiin muodollisuutena.

Asiat lähtivät kulkemaan väärään suuntaan jo avausjaksolla. Andreas Hanche-Olsen siirsi Mainzin johtoon 15 minuutin pelin jälkeen, mutta Dortmund näytti pääsevän koukusta muutamaa minuuttia myöhemmin, kun sille tuomittiin rangaistuspotku. Finn Dahmen torjui kuitenkin helposti Sebastien Hallerin löysän sijoituksen.

Dortmundin maailma synkkeni entisestään 24. minuutilla, kun Karim Onisiwo puski Mainzille jo 2-0-johdon.

Dortmund painosti toisella jaksolla hurjasti. Raphael Guirrero kavensi ensin 69. minuutilla  1-2:een ja Niklas Sule iski lisäajan lisäajalla 2-2-tasoituksen. Se ei kuitenkaan riittänyt.

Samaan aikaan Bayern München voitti vierasottelussa 1. FC Kölnin 2-1. Myös Kölnissä nähtiin dramaattinen ottelu. Kingsley Coman vai Bayernin johtoon 8. minuutilla, mutta Köln tasoitti yhdeksän minuuttia ennen loppua dramaattisesti Dejan Ljubicin rangaistuspotkusta.

Tasoitus olisi tehnyt Dortmundista mestarin, mutta Jamal Musialan upea veto 89. minuutilla siirsi mestaruuskannun jälleen Müncheniin.

Bayern ohitti Dortmundin paremman maalieronsa turvin ja varmisti 11. peräkkäisen Bundesliigan mestaruuden. Mestaruus oli kaikkiaan Saksan mahtiseuran 33. Bundesliigan mestaruus.