TILANNEHUONE

Draamaa Kreikassa – Rovanperä ja Loeb ongelmissa

10.09.2022 10:50

Draamaa Kreikassa – Rovanperä ja Loeb ongelmissa

Sebastian Loebin ralli päättyi keskeytykseen.©AOP

MM-ralli

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ennusti lauantaista dramaattista ajopäivää C Moren tv-haastettelussa, mutta toivoi, että kalusto ja renkaat säilyisivät ehjänä. Toive ei toteutunut.

Vaikka Kalle Rovanperän ralli oli sujunut muutenkin takkuisesti, koitui yhdeksäs erikoiskoe kuljettajan kohtaloksi. Suomalaisen Yariksen perä irtosi tiestä ilmeisesti ajovirheen vuoksi ja osui puuhun. Takakontti hajosi osumassa ja samalla osumaa otti takajousituksin. Rovanperä körötteli maaliin ja päästi matkalla vielä tallikaveri Elfyn Evansin ohi. Rovanperä, 21, ajaa erittäin kovien paineiden alla. Hän taistelee tiukasti kauden maailmanmestaruudesta. Lopulta hän jäi osuudella lähes kahdeksan minuuttia kärjelle. Toyota tiedotti, että Rovanperä yrittää saada auton vielä seuraavalle taipaleelle.

Rovanperä ei ollut ongelmineen yksin. Rallia johtaneen konkarikuski Sebastien Loebin Ford koki siirtymäpätkällä laturiongelmia. Ranskalainen yritti kuumeisesti korjata vikaa ennen yhdeksännen ek:n starttia, mutta hankala tehtävä ei onnistunut. Loeb joutui keskeyttämään kärkipaikalta.

Kisassa yllättäen kakkosena perjantain jälkeen olleen Pierre-Louis Loubetin Fordista hajosi yhdeksännellä erikoiskokeella puolestaan rengas. Raskalainen ei pysähtynyt sitä vaihtamaan, vaan ajoi rikkinäisellä renkaalla maaliin asti. Hän jäi Hyundain Thierry Neuvillen vetämästä EK:n pohja-ajasta 1.14,6. Ott Tänak oli pätkän kakkonen.

Esapekka Lappi kaasutti Toyotallaan yhdeksännen etapin kolmanneksi. Hän jäi kärjelle 22,5 sekuntia.