TILANNEHUONE

Duplantis aivan omaa luokkaansa – hyppäsi EM-kultaa

20.08.2022 23:48

Duplantis aivan omaa luokkaansa – hyppäsi EM-kultaa

Armand Duplantis tuli ja voitti.©AOP

Yleisurheilu

Ruotsin seiväsvirtuoosi Armand Duplantis voitti odotetusti ja suvereenisti seiväshypyn EM-kullan. Kisa tuntui olevan Duplantisille erittäin helppo, vaikka se hypättiin kosteissa ja viileissä olosuhteissa. Hän ylitti kaikki hyppynsä ensimmäisellään. Hän aloitti kisan 565:stä, hyppäsi sitten 585 ja 595. Lopuksi hän ylitti 606, joka on uusi kisaennätys.

EM-hopeaa voitti Saksan Bo Kanda Lita Baehre. Hänen tuloksensa oli 585, jonka hän ylitti toisella yrittämällä. 595 oli Lita Baehrelle liikaa. Saksalaisen ennätys on 590. EM-pronssille hyppäsi Norjan Pål Haugen Lillefosse, joka ylitti 575 ensimmäisellään. Yritykset 585:stä kuitenkin epäonnistuivat.

Suomen Urho Kujanpään tulokseksi jäi 550, jonka hän ylitti toisellaan ja jolla hän otti kisassa jaetun yhdeksännen sijan. Kujanpää yritti kolmesti yli myös 565:stä, jonka hän ylitti karsinnassa ja joka on myös hänen ennätyksensä. Tänään se jäi ylittämättä.

”Iso steppi eteenpäin. Hyvä välitavoite, mutta jätti nälkää. Osoitti itselleni, että kuulun EM-finaaliin. Tänään hypyt olivat vähän vaikeita. Etureidet alkoivat kiristää ja juoksu ei kulkenut loppuun. 550 aloitus kovempi kuin ikinä, mutta onnistui”, Kujanpää totesi Ylen haastattelussa.