TILANNEHUONE

Ecclestone kaipaa Räikköstä jo nyt takaisin

12.01.2022 15:24

Ecclestone kaipaa Räikköstä jo nyt takaisin

Morjens. Kimi Räikkösen ura on ohi.@AOP

Formula 1

Kimi Räikkönen lopetti joulukuussa upean F1-uransa. Lopetuksessa ei ollut liikaa glamouria. Ura päättyi Alfa Romeon ratissa keskeytykseen Abu Dhabin kuumalla radalla. Räikkönen käveli perheensä kanssa pian pois paikalta. Se oli siinä.

Räikköstä tulee vielä ikävä. Tämän on jo huomannut myös entinen F1-superpomo Bernie Ecclestone. Vaikka Räikkösen kommentit ja tekemiset, eivät ole Ecclestonea aina naurattaneet, on hän aina arvostanut oikeita ja aitoja kuskeja, joista Räikkönen saattoi olla lajinsa viimeinen. Ecclestonella on selvästi ollut ymmärrys siitä, mitä Räikkönen on radalla tehnyt.

”Kimi on persoona. Hän on superjätkä,” Ecclestone aloittaa Sport1.de:n sivuilla.

”Hän on juuri sitä mitä halutaan. Hän on kilpa-ajaja. Tänä päivänä ei ole enää kimejä. Se on ongelma. Kuskeista on tullut robotteja, jotka kuuntelevat ja tekevät niin kuin sanotaan, sen sijaan, että he ajattelisivat itse mikä on oikein”, Ecclestone pamauttaa.

Alfa Romeon F1-auton ratissa kansalaisuus pysyy kuitenkin samana, kun Valtteri Bottas jatkaa Räikkösen renkaan jäljillä. Tallipäällikkö Fred Vasseur on jo sanonut, että suomalaiskuskille lankeaa myös paljon vastuuta tallissa. Pian nähdään pitääkö Bottas asioissa oman päänsä, vai oliko Räikkönen oikeasti lajinsa viimeinen.