Ederillä vaikea päivä, ladulla ei ollut helppoa

07.02.2022 12:36

Mari Eder ampui kolme hutia 15 kilometrin kilpailussa.@AOP

Peking 2022

Ampumahiihdon naisten 15 kilometrin normaalikilpailusta muodostui pienoinen jännitysnäytelmä. Käytiin tiukka kisa korkeassa ilman alassa ja hitaalla lumella. Olympiavoittoon suoriutui Saksan Denise Hermann ajalla 44.12,7. Hän ampui yhden sakkominuutin. Hopeaa otti Ranskan Anais Chevalier-Bouchet +9.4 jääneensä ja pronssin kuittasi Norjan Marte Olsbu Röiseland +15.3.

Mari Eder hiihti sijalle 32. Hän ampui makuulta kaksi sakkominuuttia ja yhden pystypaikalta. Hiihtovauhtikaan ei ollut kisassa kauden parasta. Näin kärki lipui Ederiltä lopulta ulottumattomiin.

”Kaksi viimeistä kierrosta oli hankalaa. Suoritus siihen asti ihan hallussa. Kova olosuhde, mutta yhtälailla tällä lumella pitää pystyä liukumaan. Tänään puoleenväliin asti hyvä, sitten sammui valo. En tiedä miksi tunne siinä vaihtui. Tuuli oli nyt suht tasainen ja sekaviestiin verrattuna jopa helppo olosuhde”, Eder veti kilpailun yhteen YLE:n haastattelussa.

Ensimmäistä kertaa Suomea olympialaisissa edustanut Nastassia Kinnunen oli kisan 50:s. Hän hävisi voittajalle kuusi minuuttia. Myös hän ampui makuulta kaksi sakkoa ja pystyltä yhden.

Suvi Minkkinen ei startannut kisaan lievien flunssaoireiden vuoksi.