Edmonton konferenssifinaaliin – Puljujärvi tärkeässä roolissa

27.05.2022 08:24

Oilersin Connor McDavid teki ratkaisevan maalin Calgaryssä. @AOP

Tätä hetkeä Edmonton on odottanut 16 vuotta. Oilers voitti viidennen ottelun Calgary Flamesia vastaan torstaina jatkoajalla 5-4 ja eteni voitollaan lännen konferenssifinaaliin. Jatkoajan niitti lähti supertähti Connor McDavidin mailasta, kun jatkoa oli pelattu 5.03. Edmonton onnistui katkaisemaan sarjan vieraskaukalossa.

”Tämä voitto tarkoittaa meille kaikkea. Kausi on ollut aikamoista ylä- ja alamäkeä”, McDavid totesi SN:n kaukalohaastattelussa Viaplaylla.

Ratkaisevasta ottelusta muodostui uskomaton trilleri. Toisessa erässä joukkueet iskivät peräti neljä maalia 71 sekunnin sisään. Siinä tehtiin uutta NHL-historiaa. Yhteensä erässä nähtiin kuitenkin seitsemän maalia. Niiden joukossa oli myös Jesse Puljujärven tärkeä 2-2-tasoitus, jonka hän veti Zach Hymanin syötöstä. Osuma oli Puljujärven toinen pudotuspeleissä. Hymanin tehot ottelussa olivat 1+2 ja hänet valittiin ykköstähdeksi. Oilersilta maalinteossa onnistuivat myös Darnell Nurse, Evan Bouchard. Leon Draistaitl kunnostautui syöttelijänä ja hänen tehonsa olivat 0+4.

Calgary ehti juhlia kerran ottelun voittoa, mutta lopulta Blake Colemanin osuma hylättiin, koska se potkaistiin maaliin. Flamesin oli vaikeaa hyväksyä päätöstä, sillä tilanne ei ollut täysin selvä. Oilersin Mike Smith torjui kova tempoisessa ottelussa 32 kiekkoa. Flamesin Jakob Markström torjui 30 kertaa.

Oilersin vastustajaksi konferenssifinaaliin tulee voittaja otteluparista Colorado Avalanche – St. Louis Blues. Colorado johtaa sarjaa otteluvoitoin 3-2.