Edmonton muussasi Dallasin – Lindell onnistui

30.05.2024 06:56

Edmonton Oilers teki kotihallissaan kunnon jyräyksen joukkueiden neoloskohtaamisessa ja voitti Dallas Starsin maalein 5–2(2–2,2–0,1–0). Samalla se tasoitti konferenssifinaalien sarjan otteluvoitot 2–2:een. Puolustajat Esa Lindell ja Miro Heiskanen yrittivät pitää Dallasia pinnalla.

Dallas pääsi kahden maalin johtoon ottelun avauserässä Wyatt Johnstonin pudotuspelien yhdeksännellä ja Esa Lindellin kolmannella maalilla. Lindellin maaliin antoi napakan syötön Miro Heiskanen, josta Lindel ohjasi kiekon maaliin. Heiskanen on nyt syötellyt jo kymmenen osumaa pudotuspeleissä.

Loppuottelun aikana Oilersin puolustus piti, eikä se päästänyt enää maaliakaan. Toisin oli kentän toisessa päässä. Avauserän lopulla Oilersille osuivat ensin Ryan McLeod 1–2-kavennuksessa ja Evan Bouchard 2–2-tasoituksessa. Toisessa erässä Mattias Janmark 3–2 alivoimalla ja Leon Draisaitl 4–2-johto-osumassa. Päätöserässä Mattias Ekholm laittoi kiekon pisteeksi ii:n päälle vielä tyhjiin.

Oilersin Draisaitl on tehnyt kahtena kautena pudotuspeleissä ainakin kymmenen maalia.

Dallas-hyökkääjä Roope Hintz pelasi lähes 16 minuuttia, Heiskanen reilut 27 ja Lindell lähes 24 minuuttia.

Joukkueiden seuraava kohtaaminen on lauantain vastaisena yönä.