Edmonton rynni toisessa erässä – Canucks lomille

21.05.2024 07:11

Edmonton Oilers voitti seiskapelin toisen kierroksen pudotuspelisarjassa Vancouver Canucksia vastaan ja eteni lännen konferenssifinaaliin. Oilers löi Canucksin Vancouverissa maalein 3–1(0–0,3–0,0–2).

Vancouverin floppi tuli toisessa erässä, jossa se antoi Oilersin mättää kaikki kolme maaliaan. Ensin toisen erän toisella minuutilla Cody Ceci iski Oilersin 1–0-johtoon, muutaman minuutin päästä Zach Hyman teki joukkueen toisen maalin, joka oli hänelle jo pudotuspelien 11 osuma. Kolmannesta niitistä vastasi Ryan Nugent-Hopkins erän loppupuolen ylivoimalla.

Vancouver iski kapulaa rattaisiin kolmannen erän kahdella kavennuksellaan. Ensin onnistui Conor Garland ja sitten puolustajFilip Hronek upealla maalillaan, joka oli hänelle NHL-pudotuspelien uran ensimmäinen. Tasoitusmaali jäi kuitenkin tekemättä. Vancouver pelasi ilman seitsemän pudotuspelimaalin hyökkääjäänsä Brock Boeseria, jonka sanotaan kärsivän verihyytymistä.

Arturs Silovs teki Vancouverin maalilla 26 torjuntaa, mutta Stuart Skinner pärjäsi tekemällä niitä vain 15.

Oilers kohtaa lännen konferenssifinaalissa Dallas Starsin 23. toukokuuta alkavassa sarjassa. Idän konferenssifinaalissa pelaavat Florida Panthers ja NY Rangers, jotka aloittavat sarjan 22. toukokuuta.