Edmontonilla tukalaa – Coloradolle jo kolmas voitto

05.06.2022 07:34

Coloradon Mikko Rantanen niittasi kiekon tyhjiin ottelun lopulla.@AOP

Edmonton Oilersin maalivahti Mike Smithin 39 torjuntaa kotihallissa eivät riittäneet Colorado Avalanchen pysäyttämiseen. Avalanche otti jo kolmannen voiton konferenssifinaalisarjassa tuloksella 4-2.

Edmonton aloitti vahvasti Connor McDavidin esityksellä. Tähtihyökkääjä teki ottelun ensimmäisen maalin Darcy Kuemperia tuuraavan Pavel Francouzin selän taakse, kun ottelua oli pelattu vain 38 sekuntia. Olersin riemu tyssäsi kuitenkin lyhyeen. Minuutin pelin jälkeen Evander Kane taklasi Coloradon Nazem Kadria niin, että hän joutui jättämään kaukalon käsivarttaan pidellen. Kadri ei enää palannut peliin. Kane sai tilanteesta viisiminuuttisen, jonka Edmonton selvitti.

Colorado onnistui silti vielä ensimmäisessä erässä. Sen loppupuolella Valeri Nichushkin kavensi tilanteen 1-1:een. Toisen erän alussa Nichushkin iski ottelun toisen maalinsa ja vei Coloradon 2-1-johtoon. Kolmannen erän alkupuolella Oilersin Ryan McLeod tasoitti ensin 2-2:een, mutta peli kulminoitui, kun J.T. Compher pääsi erän puolivälissä jäähyaitiosta, taisteli kiekon itselleen ja iski Coloradon 3-2-johtoon. Mikko Rantanen veti kiekon ottelun lopulla vielä tyhjiin. Artturi Lehkonen ahersi kentällä yli 21 minuuttia ilman tehopisteistä. Maalivahti Francouz taiteili Coloradolle 27 torjuntaa.

Ottelusarja on katkolla Coloradolle maanantaina. Tilanne on Oilersille tukala. NHL:n pudotuspelien historiassa vain neljä joukkuetta ovat nousseet voittoon kolmen tappion asemasta. Coloradon päävalmentajan Jared Bednarin mukaan Kadri ei pelaa enää tässä sarjassa.