Edmontonille toinen voitto – sarja nyt tilanteessa 2-3

19.06.2024 05:54

Edmonton Oilers otti toisen peräkkäisen voittonsa Stanley Cupin finaalisarjassa kaadettuaan Florida Panthersin keskiviikon vastaisena yönä vieraskaukalossa maalein 5-3  (1-0, 3-2, 1-1). Samalla Edmonton kavensi otteluvoitot 2-3:een.

Edmonton voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen sunnuntain vastaisena yönä Edmontonissa 8-1. Myös viides finaaliottelu alkoi Flordian kannalta murheellisesti Edmontonin mentyä johtoon reilun viiden minuutin pelin jälkeen alivoimalla. Connor Brown katkaisi Brandon Montourin syötön ja karkasi läpiajoon, jonka päätteeksi hän nosti laatan ohi Sergei Bobrovskin.

Ottelu alkoi kallistua pelillisesti avauserän lopussa Edmontonille ja toisen erän alussa kallistuma jyrkkeni nopeasti. Ensin Zach Hyman ohjasi heti erän alussa Evan Bouchardin laukauksen Floridan maaliin. Edmonton pelasi maalin syntyessä ylivoimalla.

Neljää minuuttia myöhemmin finaalisarjan tahmeasti aloittanut Connor McDavid laukoi finaalisarjan toisen maalinsa yllättämällä Bobrovskin pienestä kulmasta.

Matthew Tkachuk kavensi kuitenkin heti perään tilanteeksi 1-3 Evan Rodriguesin syötöstä ja nostatti kotiyleisön toiveita. Edmonton iski kuitenkin uudelleen erän puolivälin jälkeen ylivoimalla. McDavid väläytti lahjojaan veivaamalla kiekon upeasti maalin kulmalle, josta Corey Perry nosti vieraiden neljännen osuman.

Florida kavensi kuitenkin uudelleen vain 13 sekuntia myöhemmin, kun Rodrigues löi numeroiksi 2-3 Montourin ja Sam Bennettin esityöstä.

Kolmannesta erästä tuli todellinen trilleri, kun Oliver Ekman-Larsson laukoi Tkachukin syötöstä numeroiksi 3–4 neljän minuutin pelin jälkeen. Kaivattua tasoitusta Florida ei kuitenkaan saanut. Edmonton sen sijaan ratkaisi ottelun, kun Florida haki tasoitusta yli kaksi minuuttia ilman maalivahtia. Kun ottelua oli jäljellä enää 18 sekuntia, McDavid iski kiekon tyhjiin ja illan tarinat olivat siinä.

Suomalaiset eivät saaneet ottelussa tilastomerkintöjä. Varsinkin Aleksander Barkovilla oli odotuksiin nähden vaisu ilta. Floridan kapteeni sai koko ottelussa aikaan vain yhden laukauksen maalia kohden.

Paljon kritiikkiä osakseen saanut McDavid nousi sen sijaan omalle tasolleen. Hän kruunasi erinomaisen iltansa tehoilla 2+2.

Ottelusarja jatkuu nyt kuudennella ottelulla lauantain vastaisena yönä Edmontonissa.