Eeli Tolvanen ohitti Ville Husson

19.02.2023 08:27

Electric Eeli iski jälleen.©AOP

Seattle Krakenin hyökkääjä Eeli Tolvanen ohitti Detroitin huippuvahti Ville Husson ja teki kauden 12:nnen maalinsa kolmannen erän alussa ottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan. Kraken voitti ottelun kotihallissaan maalein 4-2 (1-1,2-0,1-1). Seattlen pisteputki on neljän ottelun pituinen.

Kaksi suomalaismaalivahtia olivat vastakkain kalifornialaisessa Shark Tankissa, kun San Jose isännöi Buffalo Sabresia. Buffalo vei ottelusta pisteet osumin 4-2 (1-1,1-1,2-0). Sharksin Kaapo Kähköinen torjui ottelussa 27 kertaa ja Ukko-Pekka Luukkonen 33 kertaa.

Kähkönen torjui ottelussa myös yhden rangaistuslaukauksen. Se näkyy tästä.

Matias Maccelli ja Juuso Välimäki auttoivat yhdessä Clayton Kelleriä Arizona Coytoesin 2-5-kavennusosumassa LA Kingsiä vastaan toisen erän lopulla. Osuma aloitti Coytesin kovan takaa-ajon. Maccelli auttoi kolmannessa erässä vielä Travis Boydia 4-5-kavennuksessa. Coyotes venytti ottelun jatkoille ja rankuille. Voittajaksi selviytyi lopulta isäntäjoukkue Kings 6-5 (5-1,0-1,0-3,0-0).

Florida Panthers taipui vierasottelussa Nashville Predatorsille peräti maalein 7-3 (3-2,2-0,2-1).  Suomalaiskenttäpelaajat keräsivät ottelussa syöttöpisteitä. Predatorsin Mikael Granlund kakkossyötti Matt Duchenen 2-2-tasoituksen ensimmäisessä erässä ja Floridan Aleksander Barkov syötti Sam Reinhartin iskemän 3-6-ylivoimakavennuksen kolmannessa erässä. Predatorsin maalilla Kevin Lankinen torjui 30 kiekkoa.