TILANNEHUONE

Ei vielä ratkaisua – Manchester City ja Liverpool tasapeliin

10.04.2022 20:22

Ei vielä ratkaisua – Manchester City ja Liverpool tasapeliin

Gabriel Jesus teki Manchester Cityn 2-1-osuman. @ AOP

Valioliiga

Manchester City ja Liverpool tasasivat pisteet Valioliigan mestaruustaistelun kannalta kriittisessä yhteenotossa Etihadilla sunnuntaina. Loppunumerot titaanien kohtaamisessa olivat samat 2-2-lukemat kuin kaksikon ensimmäisessä kauden yhteenotossa Liverpoolissa.

Manchester City meni ottelussa johtoon jo viiden minuutin pelin jälkeen, kun Kevin de Bruynen laukaus muutti suuntaa Liverpoolin puolustajan jalasta ja painui tolpan kautta maaliin. Diogo Jota tasoitti kahdeksan minuuttia myöhemmin Trent Alexander-Arnoldin esityön jälkeen. Gabriel Jesus laukoi yläriman kautta Citylle 2-1-taukojohdon 36. minuutilla.

Liverpool aloitti toisen jakson vahvasti ja Sadio Mané tasoitti vain reilun minuutin jälkeen upean syöttökuvion jälkeen. Virgil van Dijk antoi pitkän avauksen topparin tontiltaan, Alexander-Arnold jatkoi Mo Salahille, jonka upea syöttö vapautti puolestaan Manén.

Liverpool hallitsi muutenkin toisen jakson alkua, kunnes City pääsi paremmin mukaan. Raheem Sterling näyti ratkaisevan ottelun 63. minuutilla, kun hän irtosi de Bruynen läpisyötöstä ja pisti pallon maaliin. Maali kuitenkin hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen paitsiona.

Manchester City voitti pallonhallinnan 55-45-lukeminen. Maalia kohti suuntautuneet laukaukset menivät myös niukasti 5-4 Manchester Citylle, mutta huippupaikoissa Liverpool oli parempi 3-2. Myös sen maaliodote, 1,22, oli marginaalisesti parempi kuin Cityn 1,20.

Manchester City johtaa Valioliigaa pisteen erolla ennen Liverpoolia, kun molemmilla joukkueilla on jäljellä enää seitsemän ottelua.