TILANNEHUONE

Ei yllätystä F1:ssä – Verstappen taas paalulle

30.06.2023 19:12

Ei yllätystä F1:ssä – Verstappen taas paalulle

Max Verstappen ajoi jälleen paalulle.©AOP

Formula 1

Itävallan F1 GP:n sunnuntain osakisan aika-ajot ajettiin kisaviikonlopun sprinttiformaatin vuoksi jo perjantaina. Paalupaikan Red Bull -tallin kotiradalla otti Red Bullin Max Verstappen, joka vei nimiinsä jokaisen aika-ajojakson. Paalu on Verstappenille neljäs peräkkäinen.

Päivän suoritus ei kuitenkaan ollut mestarilta täysin tyylipuhdas. Verstappenin kärkiaika pyyhittiin yli pariinkin otteeseen ratarajojen ylitysten vuoksi. ”Naurettavaa”, kuski kommentoi sääntöä tiimiradiossa.

Ferrarit olivat aika-ajossa tikissä. Charles Leclerc kurvasi kakkoseksi hienolla kierroksella ja vain 0,048 sekunnin erolla kärkeen ja Carlos Sainz oli kolmas +0,190 erolla.

Lando Norris ajoi päivityksiä saaneen McLarenin peräti neljänneksi. Norris jätti taakseen Mercedeksen Lewis Hamiltonin ja Aston Martinin Fernando Alonson.

Valtteri Bottas pyörähti Alfa Romeollaan ensimmäisellä jaksolla. Ajoaikaa oli silloin jäljellä 12 minuuttia. Radalle tuli punaiset liput, mutta lopulta Bottas pääsi omin voimin varikolle ja pääsi myös jatkamaan aika-ajoa. Bottas pinnisti mukaan Q2:lle viimeisenä kuskina ja vain 0,021 sekunnin erolla, mutta vauhtia ei löytynyt Q2:lla tarpeeksi ja Bottas oli aika-ajon 14:s.

Myös Mercedeksen George Russellin vauhti oli kateissa aika-ajossa. Russell putosi toisella jaksolla ja oli aika ajon 11:s.

Sergio Perezin odotettiin iskevän Itävallassa täydellä teholla vaisujen tulosten kritiikin innoittamana, mutta meksikolainen ajoi puolikuntoisena. Ratarajojen ylitykset olivat myös Perezin huolena ja häneltäkin pyyhittiin parhaita aikoja yli useampaan otteeseen. Perez oli Red Bullillaan aika-ajossa vasta 15:s.

Myös potku-uhan alla ajava AlphaTaurin Nyck de Vries ei parantanut menoaan, päin vastoin. Hän ei pääse sinuiksi autonsa kanssa ja oli nyt aika-ajon viimeinen.

Ratarajojen ylistyksistä tuli kierroshylsyjä myös ainakin Williamsin Alex Albonille ja Aston Martinin Lance Strollille.

Tuloksia tästä.