TILANNEHUONE

EM-Roomaan nimettiin 57 yleisurheilijaa

29.05.2024 19:35

Yleisurheilu

Suomen Urheiluliitto nimesi keskiviikkona yleisurheilun Rooman EM-kisohin 42 urheilijaa. Jo aiemmin paikan olivat saaneet 15 urheilijaa.

”Nyt koossa on 57 urheilijan joukkue, joka täydentyy vielä torstaina, kun Euroopan yleisurheiluliitto saa eri maiden liitoilta tiedot siitä, ketkä kaikki valintakelpoiset urheilijat ovat kisoihin osallistumassa”, SUL:n GM Jani Tanskanen valottaa liiton tiedotteessa.

Roomassa kisataan 7.–12. kesäkuuta. Edellisest EM-kisat käytiin Münchenissa 2022. Niistä tuliaisina oli neljä mitalia. Niistä vastasivat estejuoksija Topi Raitanen, seiväshyppääjä Wilma Murto, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ja keihäänheittäjä Lassi Etelätalo. Kaikki ovat mukana myös Roomassa.

Miesten keihääseen nimettiin keskiviikkona Lassi Etelätalo ja Toni Keränen. Oliver Helander oli valittu jo aiemmin. Paikkaa ei auennut Toni Kuuselalle tai Topias Laineelle.

Naisten 100 metrin aidoissa aiemmin valitun Reetta Hurskeen kanssa Roomassa kisaavat Lotta Harala ja Nooralotta Neziri.

”On hienoa, että meillä on useammassa lajissa täysi kolmen urheilijan edustus EM-kisoissa. Muutamassa lajissa meillä oli valintakelpoisia urheilijoita jopa enemmän kuin tuo täysi kiintiö. Näiden lajien edustajien valinnat olivat lopulta varsin selkeitä”, Tanskanen lisäsi.

Twitterin linkistä näkyy lista valituista urheilijoista.