Englannin kahden minuutin myrsky tyrmäsi Walesin

29.11.2022 22:54

Marcus Rashford avasi Englannin maalihanat Walesia vastaan. @ AOP

Jalkapallon MM2022

Englannin toisen jakson myrskyisä avaus tyrmäsi Walesin ja heitti Englannin lohkovoittajana lauantaina alkaviin jatkopeleihin. Englannin voittonumerot olivat lopulta 3-0 (0-0).

Wales pysyi puolustusvoittoisella roikkumisellaan Englannin mukana ensimmäisen jakson, mutta sitten alkoi vetää ovista ja ikkunoista. Marcus Rashford laukoi ensin vapaapotkun 20 metristä Walesin maalin takakulmaan. Parempi maalivahti olisi voinut torjua pallon, mutta Danny Ward ei ole torjujana raskainta mahdollista  sarjaa.

Kahta minuuttia myöhemmin Phil Foden jatkoi maalin edestä Harry Kanen syötön sisälle. Ilotulituksen päätti Rashford iskemällä illan toisen maalinsa Kalvin Phillipsin esityöstä 68 minuutin pelin jälkeen.

Englanti dominoi maalien lisäksi muitakin tilastoja. Se voitti laukaukset 18-7 ja laukaukset kohti maalia 7-1. Englannin maaliodote ottelussa oli 2,40 maalia, kun Walesilla se oli vain 0,29 maalia. Pallonhallinnan Englanti voitti numeroin 64-36.

Englanti voitti oma alkulohkonsa ja kohtaa jatkopelien avauskierroksella A-lohkon kakkosen, Senegalin. Englannin ja Senegalin välinen ottelu pelataan sunnuntaina 4. joulukuuta.