Englanti avasi voitolla – Tanskan Eriksen loisti

16.06.2024 23:57

Euro2024

Englanti kohtasi EM-kisojen avausottelussaan Serbian. Vähämaalinen ottelu päättyi Englannin voittoon lukemin 1–0 (1–0).

Vaikka Englannin Jude Bellingham onnistui puskemaan pallon maaliin 14. peliminuutilla, ei ottelu ollut briteille mikään läpihuuto. Englanti hallitsi avausjakson alkua, mutta myös Serbia onnistui luomaan painetta Englannin maalille, varsinkin toisella puoliajalla se taiteili parikin vaarallista paikkaa. Maalia se ei kuitenkaan saanut.

Englannin kapteeni ja tähtipelaaja Harry Kane veti pallon kerran ylärimaan toisella jaksolla, mutta pallokosketukset jäivät hänellä kokonaisuudessaan varsin vähiin.

Ottelun lopputulos oli kuitenkin voitto ja se riitti passiiviselle Englannille.

Päivän muissa otteluissa Hollanti painoi 2–1-voiton ilman tähteään Robert Lewandowskia pelannutta Puolaa vastaan. Hollannin maaleista vastasivat Cody Gakpo ja vaihdosta 83. minuutilla tullut Wout Weghorst, joka vetäisi pallon maaliin ensikosketuksellaan siihen. Puola teki ottelun avausmaalin, kun Adam Buksan osui 16. minuutilla.

Tanskalle ottelu Sloveniaa vastaan oli  puolestaan makean suolainen. Christian Eriksen pelasi ensimmäisen EM-kisaottelunsa sitten sydänpysähdyksensä kesäkuussa 2021 EM-ottelussa Suomea vastaan. Eriksen teki maalin reilun vartin pelin jälkeen ja kannattajien ilo oli rajaton. Tanska jäi kuitenkin 1–1-tasuriin, kun Slovenia iski tasoihin Erik Janzan maalilla 77. minuutilla.