Englanti iski historiallisen voiton EM-loppuottelussa

31.07.2022 21:33

Englanti voitti historiallisen Euroopan mestaruuden. @ AOP

Jalkapallo

Englanti vastasi jalkapallohuumassa elävien englantilaisten unelmiin kaatamalla Saksan EM-kisojen loppuottelussa jatkoajan jälkeen 2-1 (0-0, 1-1).

Mestaruus oli Englannin naisten ensimmäinen arvokisavoitto – ja Englannin ensimmäinen arvokisavoitto sitten vuoden 1966 miesten maailmanmestaruuden.

Ottelusta ei puuttunut dramatiikka. Saksan tärkein maalintekijä Alexandra Popp loukkaantui alkulämmittelyssä ja joutui sydäntä särkevästi jättämään finaalin väliin.

Englannin ykkösmaalitykki Beth Mead loukkaantui puolestaan toisella jaksolla ja Meaden maatessa kentän laidalla Englanti siirtyi johtoon. Keira Walsh löysi pitkällä keskityksellään seitsemän minuuttia aiemmin vaihdosta kentälle tulleen Ella Toonen, joka läpiajonsa päätteeksi tsippasi pallon yli Saksan maalivahdin Merle Frohmsin. Ottelua oli pelattu maalin syntyessä 62 minuuttia.

Saksa tasoitti 79. minuutilla, kun Lina Magull ohjasi oikealta tulleen matalan keskityksen maalin edestä verkkoon.

Ottelun ratkaisu siirtyi jatkoajalle. Sitä oli pelattu 20 minuuttia, kun Chloe Kelly sai sohaistua pallon viidestä metristä Saksan maaliin.

Ottelua seurasi 87 192 katsojaa, mikä on kaikkien aikojen suurin yleisömäärä EM-loppuottelussa – myös miesten loppuottelut mukaan lukien.