Englanti jahtaa jatkopaikkaa – Kiina voitti Haitin

28.07.2023 16:08

Lauren James iski ensimmäisen MM-kisamaalinsa aivan ottelun alussa.©AOP

Jalkapallo

Englanti kohtasi naisten jalkapallon MM-kisojen ottelussa perjantaina Tanskan ja voitti ottelun maalein 1–0 (1–0). Lauren James teki uransa ensimmäisen MM-kisamaalin vain kuuden minuutin pelin jälkeen. Voitto ottelusta ja edessä häämöttävä jatkopaikka ei tullut vain riemulla. Joukkue koki myös kovan menetyksen, kun Keira Walsh loukkaantui ottelussa. Hänet kannettiin kentältä paareilla.

Englanti kohtaa seuraavaksi tiistaina Kiinan, joka voitti perjantaina Haitin 1–0 (0-0). Voitolla Englanti voi tiistaina vahvistaa paikkansa 16 joukossa. Ottelussa Haitia vastaan matsin ainoan maalin teki Wang Shuang rangaistuspotkusta 74. minuutilla. Kiina sai ottelussa myös punaisen kortin. Zhang Rui jätti kientän 29. minuutilla polvitaklattuaan vaarallisesti Haitin Sherly Jeudya.

D-lohkoa johtaa perjantain otteluiden jälkeen Englanti kuudella pisteellä ja Tanska on kakkosena kolmella pisteellä. Kiina on lohkokolmonen ja Haitin nelonen, sillä ei ole yhtään pistettä.