Englanti varmisti käytännössä MM-kisapaikkansa

12.11.2021 23:39

Englanti varmisti käytännössä MM-kisapaikkansaJalkapallo

Englanti varmisti käytännössä paikkansa ensi vuoden MM-kisoissa Qatarissa, kun se murjoi Wembleyllä lohkon yllätysjoukkueen Albanian 5–0.

Ottelun sankariksi nousi Tottenhamin Harry Kane, joka iski ottelussa hattutempun. Kane on viimeistellyt tällä kaudella Valioliigassa vain kerran, joten kolme maalia Albanian verkkoon tekivät hyvää Kanen itseluottamukselle. Harry Maguire ja Jordan Henderson tekivät ottelussa maalin mieheen,

Englanti johtaa karsintalohkoaan kolmen pisteen erolle ennen Puolaa, joka voitti perjantaina Andorran 4-1. Englanti kohtaa viimeisessä ottelussa vieraskentällä San Marinon, joka on viimeksi voittanut maaottelun vuonna 2004.

MM-karsintojen perjantain kierroksen todellinen trilleri pelattiin Stadio Olimpicolla Roomassa, jossa Sveitsi säikäytti Euroopan mestari Italiaa menemällä ottelussa johtoon Silvan Widmerin osumalla 11 minuutin pelin jälkeen. Giovanni Di Lorenzo tasoitti ottelun loppunumeroiksi 1–1 36. minuutilla.

Ottelu huipentui viimeiselle minuutille, kun Italialle tuomittiin rangaistuspotku. Hyppyloikkamies Jorginho ampui kuitenkin rankkarinsa maalin yli.

Italia ja Sveitsi jatkavat tasapisteissä C-lohkon kärjessä. Molemmilla on ennen viimeistä kierrosta 15 pistettä. Italian maaliero on kaksi maalia parempi, joten sillä on etulyönti maanantaina pelattavalla viimeisellä kierroksella. Italia kohtaa vieraissa Pohjois-Irlannin ja Sveitsi kotonaan Bulgarian. Muut lohkon joukkueet eivät voi tavoittaa enää kumpaakaan lohkon kärkiseuraa.

Nappaa jopa 100 euron ilmaisveto – ja pelaa lauantain MM-karsintapelejä Expektillä!