TILANNEHUONE

Valencia murskasi heikon Qatarin MM-avauksessa

20.11.2022 20:00

Valencia murskasi heikon Qatarin MM-avauksessa

Enner Valencia aloitti kisat kahdella maalilla. @ AOP

Jalkapallon MM2022

Ecuador aloitti MM-kisat helpolla 2-0 (2-0) -voitolla isäntämaa Qatarista sunnuntaina.

Ottelu oli käytännössä ohi jo puolessa tunnissa, kun Ecuador otti kentällä komennon ja karkasi kahden maalin johtoon.

Ecuador heilutti Qatarin verkkoa jo vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen, kun se hyödynsi Qatarin maalivahdin Saad Al-Sheeban heikon vastaantulon ja Enner Valencia puski Felix Torresin keskityksen maalin. Maali kuitenkin hylättiin, sillä VAR-tarkistuksen mukaan Valencia oli Torresin syötön lähtiessä paitsiossa.

Ecuardor ei jäänyt kuitenkaan murehtimaan hylättyä maalia. Al-Sheeban kaatoi läpiajossa olleen Valencian ja 33-vuotias maalitykki itse sijoitti pallon vuorenvarmasti pilkulta verkkoon. Ottelua oli pelattu maalin syntyessä 16 minuuttia.

2-0-osuma syntyi 31 minuutin pelin jälkeen, kun Valencia puski hallitusti pallon verkkoon Angelo Preciadon keskityksestä.

Ecuador höllensi selvästi tahtia toisella jaksolla ja säästeli energioitaan lohkon kahteen seuraavaan otteluun, joissa se kohtaa Hollannin ja Senegalin. Qatar oli  pettymys, sillä se sai koko ottelussa vain yhden kunnollisen maalipaikan, kun vaihdosta kentälle tullut Mohammed Muntari laukoi ottelun loppuhetkillä pallon maalin katolle.

Ecuadorin ainoa huolenaihe ottelussa oli Valencian loukkaantuminen. Hän sai avausjaksolla kolhun polveensa, mutta jatkoi pelaamistaan, kunnes pyysi päästä vaihtoon vartti ennen loppua.

Ecuador kohtaa Hollannin perjantaina ja Senegalin ensi viikon tiistaina. Sunnuntaisen voiton ansiosta Ecuadorilla on varmuudella mahdollisuus vielä jatkopaikkaan sen viimeisessä ottelussa Senegalia vastaan.