TILANNEHUONE

Enni Rukajärvi jättää maajoukkueen

06.09.2023 11:29

Enni Rukajärvi jättää maajoukkueen

Enni Rukajärvi haluaa keskittyä lumilautailussa nyt täysipäiväisesti kuvauskeikkoihin.©AOP

Muu urheilu

Suomen lumilautamaajoukkueen tähtenä vuosia tuikkinut Enni Rukajärvi, 33, on ilmoittanut vetäytyvänsä maajoukkueesta. Liitto vahvistaa huippulaskijan päätöksen.

Rukajävi aikoo jatkossa keskittyä enemmän muuhun uraansa, kuten lumilautailukuvauksiin. Maajoukkuetta hän ei kuitenkaan jätä kokonaan, sillä hän toimii jatkossa vielä maajoukkuelaskijoiden mentorina.

Rukajärvi voitti pitkällä maajoukkueurallaan slopestylen olympiahopeaa Sotshin ja pronssia Pyeongchangin olympialaisissa. Hän oli myös lajin maailmanmestari kaudella 2011. Big Airin MM-hopeaa hän voitti 2017. Lisäksi hän voitti 2011 myös X Gamesin Slopestylen ja on ollut X Gamesissa myös kerran hopealla ja kahdesti pronssilla.

A-maajoukkuetehtävät jättää myös Carola Niemelä ja Mikko Rehnberg. Challenger-joukkueesta jäävät sivuun Emmi Parkkisenniemi, Valtteri Kautonen ja Mitja Kauranen.

Maajoukkueessa ovat mukana kaudella 2023-2024: Rene Rinnekangas, Telma Särkipaju, Kalle Järvilehto, Eveliina Taka, Ville Jukola. Erik Jurmu, Pyry Posio ja Dennis Larkiala.