TILANNEHUONE

Erkkolan keihäs ei lentänyt – Richardsson hyytyi kuumuuteen

21.07.2022 03:37

Erkkolan keihäs ei lentänyt – Richardsson hyytyi kuumuuteen

Sanne Erkkola heitti keihästä uransa ensimmäisissä MM-kisoissa.©AOP

Yleisurheilun MM

Sanne Erkkola heitti keihästä Oregonin MM-kisoissa A-karsintaryhmässä torstain vastaisena yönä. Päivä ei ollut Erkkolan. Hän sai vain yhdestä heitosta lopulta tuloksen. Hänen ensimmäinen heittonsa kantoi 52,04 metriä ja jäi kauaksi karsintarajasta, joka oli 62,50. Erkkolan toinen heitto oli yliastuttu ja kolmas jäi alle 50 metriin, joten hän astui sen yli. Erkkolan, 28, ennätys on kesäkuun lopussa Oulussa heitetty 60,18 metriä. Se toi lipun uran ensimmäisiin MM-kisoihin.

”En saanut lämppäheitoissa hyvää, varmaa perusheittoa, niin voi olla, että se näkyi sitten kisassa niin, etten saanut heittoa kohdilleen”, Erkkola selvitti Ylen haastattelussa.

Naisten 5000 metrin matkan alkuerät juostiin päivän kuumimpaan hetkeen iltapäivällä. Ensimmäisessä alkuerässä oli mukana Suomen Camilla Richardsson. Kuumuus oli suomalaiselle liikaa ja hän joutui lopulta keskeyttämään. Huterasti radalta pois kävellyttä Richardssonia autettiin radalta.

”Yritin tehdä omaa juoksua. Kärki lähti kovaa. Ajattelin, että he hyytyvät helteessä, mutta kävi niin, että minä hyydyin”, Richardsson kertoi Urheiluliiton haastattelussa ja Ylellä.

”Olen ihan kunnossa. Nyt en vaan kestänyt tätä kuumuutta.”