Espanja hurjasteli seitsemän maalia Costa Ricaa vastaan

23.11.2022 20:26

Ferran Torres sai olla keskiviikkona sekä onnittelijana että onniteltavana. @ AOP

Jalkapallon MM2022

Espanja aloitti MM-kisat hurjalla 7-0-murskavoitolla Costa Ricasta.

Voitto on MM-historian suurin sitten vuoden 2010 MM-kisojen, jolloin Portugali voitti Pohjois-Korean 7-0. MM-historian kaikkien aikojen suurin voitto on Unkarin 10-1-voitto Saudi-Arabiasta 1982.

Espanjan maalinteon aloitti Dani Olmo 11 minuutin kohdalla.  Marco Asensio iski 2-0-lukemat kymmenen minuuttia myöhemmin Ferran Torres viimeisteli rangaistupotkusta taukolukeman 31 minuutin pelin jälkeen.

Torres, Gavi, Carlos Soler ja Alvaro Morata jatkoivat maali-ilottelua toisella jaksolla.

Costa Rican puolustuspelaaminen oli heikkoa heti ottelun alussa, mutta 2-0-tilanteessa sen taso romahti lopullisesti, eikä Espanja saanut minkäänlaista vastusta. Espanja voitti pallonhallinnan 82-18 ja laukaukset 17-0. Costa Rican maaliodote oli sensaatiomaisesti 0,00.

Costa Rica voitti vuoden 2018 MM-kisoissa kovan alkulohkon, jossa pelasivat myös Uruguay, Italia ja Englanti, ja se eteni ensimmäisen kerran historiansa aikana puolivälieriin, jossa Sveitsi pudotti sen jatkosta.

Keskiivikkoinen tappio sivuaa Costa Rican kaikkien aikojen ruminta tappiota, 0-7, jonka Costa Rica kärsi 1975 Meksikolle.  Espanjalla jäi vielä matkaa kaikkien aikojen suurimpaan voittoonsa – Bulgarian 13-0-ryöypytykseen vuonna 1933.