Espanja ja Ruotsi MM-välieriin – Japani putosi

11.08.2023 15:37

Jalkapallo

Espanja varmisti perjantaina paikkansa naisten jalkapallon MM-kisojen välierissä. Espanja voitti puolivälierässään Hollannin jatkoajalla maalein 2–1 (0-0,1-1). Ottelun ratkaisi Espanjalle  19-vuotias Salma Paralluelo 111. minuutilla. Välieräpaikka on Espanjan naisten ensimmäinen MM-tasolla.

Ruotsi järjesti jättiyllätyksen voittamalla mestarisuosikki Japanin omassa puolivälierässään maalein 2–1 (1-0).  Ruotsi jyräsi hyvällä itsetunnolla ottelussa ja sen maalit teki Amanda Ilestedt 32. minuutilla ja Filippa Angeldahl rankkarista 51. minuutilla. Myös Japanille tuomittiin rangaistuspotku 76. minuutilla, mutta Riko Ueki veti sen ylärimaan, josta se pomppasi kentälle, eikä maaliin. Honoka Hayashi iski kavennuksen kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Turnaus jatkuu lauantaina puolivälieräotteluilla Australia – Ranska ja Englanti – Kolumbia. Espanja ja Ruotsi kohtaavat välierässä ensi tiistaina.