Espanja voitti Ranskan koriksen EM-finaalissa

18.09.2022 23:37

Espanja voitti Ranskan koripallon EM-finaalissa.©AOP

Koripallo

Maajoukkueen jättimäinen sukupolvenvaihdos ei pysäyttänyt Espanjaa, vaan se voitti Ranskan koripallon EM-finaalissa sunnuntaina luvuin 88-76.

Ranska jäi heti ottelun alussa alakynteen. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen Espanja johti yhdeksällä pisteellä ja ensimmäisen puoliskon päättyessä tauolle mentiin lukemissa 47-37. Espanja pelasi hyvällä itseluottamuksella ja oli välillä jopa 21 pinnan johdossa. Puoliskon loppua kohden Ranska sai tosin pelin juonesta kiinni.

Toiselle puoliskolle Ranska tuli jyränä. Se kavensi piste-eron nopeasti kolmeen. Timeoutin jälkeen Espanja käänsi taas pelin kulun ja venytti piste-eroa nopealla tahdilla. Lopulta Ranska ei pystynyt pysäyttämään vastustajaa, vaikka tämä pelasi yhdeksällä EM-ensikertalaisella. Espanja on nyt maailmanmestari ja Euroopan mestari. Euroopan mestaruus on Espanjan neljäs.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Espanjan Juancho Hernangomez. NBA:n Toronto Raptorsin hyökkääjä oli ensimmäisellä puoliskolla ilmiliekeissä. Hän teki 18 pistettä ja koko potti tuli kolmosilla. Toisella jaksolla pinnoja kertyi vielä yhdeksän lisää. Kolmosia kertyi ottelussa yhteensä seitsemän.

Kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin mestarijoukkueen Willy Hernangomez.

Kisojen tähdistöön valittiin Kreikan Giannis Antetokounmpo, Espanjan Lorenzo Brown ja Espanjan Willy Hernangomez, Ranskan Rudy Gobert sekä Saksan Dennis Schröder. Suomen Lauri Markkanen ei mahtunut tähdistöviisikkoon.